Herkim sadık olarak bu dinle amel ederse o, muminlerdendir. Allah-u TeÂlÂ’da dunya ve ahirette muminlere bircok vaatlerde bulunmuştur. Onlardan bazıları:
1) Guzel Rızık
Allah-u TeÂl şoyle buyuruyor:
“Şayet belde ahalisi iman etmiş olsaydı, onlara sema ve arzın bereketlerini acırdık.”
Araf 96
2) Guzel Yaşam
“Erkek olsun kadın olsun, kim salih amel işlerse, ona guzel bir hayat yaşatırız.”
Nahl 97
3) Azizlik
“İzzet, Allah’ın, Rasulunun ve muminlerindir.”
Munafikun 8
4) Hidayet Olunmaları
“Şuphesiz Allah, iman edenleri doğru yola iletecektir.”
Hac 54
5) Velayet Olunmaları
“Allah iman edenlerin velisidir.”
Bakara 257
6) Mudafaa Edilmeleri
“Şuphesiz Allah, iman edenleri mudafaa eder.”
Hac 38
7) KÂfirlerin Musallat Edilmemeleri
“Allah, muminler uzerine kÂfirler icin bir yol yapacak değildir.”
Nisa 141
8) Muktedir Kılınmaları ve İdareci Yapılmaları
“Allah sizden iman edip salih amel işleyenlere, kendilerinden oncekileri sahip ve hakim kıldığı gibi kendilerini de sahip ve hakim kılacağını, onlar icin razı olduğu dini onların iyiliğine koruyacağını ve gecirdikleri korku doneminden sonra bunun yerine emniyet sağlayacağını vaat etti. Cunku onlar bana kulluk ederler. Bana hicbir şeyi ortak koşmazlar.”
Nur 55
9) Duşmanları Aleyhinde Yardım Olunmaları
“Muminlere yardım etmek bizin uzerimize haktır.”
Rum 47
10) Ahiretteki Sevap
“İman edenler ve salih amel işleyenler var ya, firdevs cennetleri onların meskenlerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. Oradan hic ayrılmak istemezler.”
Kehf 107, 108
Kim bugun Muslumanların hallerini duşunurse, Allah’ın dunyada muminlere vaat ettiği şeylerin imanlarının zayıflığı yahut onlar iman şubelerinin bircoğunu kaybetmeleri sebebiyle Tahakkuk etmediğini gorur.
Allah’ın onlara dunya hayatında vaat ettiği guzel rızık, guzel hayat, izzet, hidayet ve vilayet, mudafaa, kÂfirlerin onlara musallat edilmemeleri, dunyada muktedir olmaları gibi şeyler kaybolup gitmiştir.
Musluman tevbe edip, durumunu değiştirmezse, dunyasını kaybettiği gibi, Allah’ın ahirette kendi icin hazırladığı şeyleri de kaybedecektir. Bundan dolayı imanın kuvvetlendirilmesi, sabitleştirilmesi ve şaibelerden arındırılması gerekir.
Bu da akide bilgisinin Muslumanlar arasında yayılması ve dini hukumlerinin tatbikiyle mumkundur.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bu Dinle Amel Etmenin Meyveleri