İslam Dininde ahlakın buyuk bir onemi vardır. İslÂm'ın gayesi; insanları guzel ahlak sahibi yaparak olgunlaştırmaktır.
İslam Dininde ahlakın buyuk bir onemi vardır. İslÂm'ın gayesi; insanları guzel ahlak sahibi yaparak olgunlaştırmaktır.
İslam Peygamberi Hz. Muhammed (A.S.) şoyle buyurmuştur.
"Ben guzel ahlakı tamamlamak icin gonderildim."
Bir muslumanın değeri, ahlakının guzelliği ile olculur. Bu konuda, Hz. Peygamber, kendisine en sevimli olanların, guzel ahlak sahipleri olduğunu bildirmiş. ''Allah katında en sevgili kullar kimlerdir?'' sorusuna da, ''Ahlakı en guzel olanlardır" cevabını vermiştir
Sevgi ve Merhamet AhlÂkî davranışların temelinde insan sevgisi onemli yer tutar. Bu sebeple olgun musluman olabilmenin şartlarından biri de bu sevgidir.
Kalbi sevgi ile dolu olan Hz. Muhammed (A.S.).şoyle buyuruyor'
"Birbirinizi sevmedikce olgun mu'min olamazsınız."
Kalblerdeki sevginin gostergesi insanlara iyilik yapmak, şefkat ve merhametle muamele etmektir.
Hz. Muhammed (A.S.) buyuruyor ki:
"Merhamet edenlere, Allah da merhamet eder."
İslam'da sevgi ve merhamet sadece insanlığı değil; butun yaratıkları icine alır. Hz. Muhammed (A.S.) "Bir kediyi ac bırakarak olumune sebep olan kadının azap goreceğini, susayan bir kopeğe acıyarak su iciren gunahkar bir kişinin de bu davranışı ile Allah (c.c.) tarafından bağışlandığını" haber vermiştir
Kaynak: Haber2023 com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İslam'da Ahlak; Sevgi ve Merhamet