Yemen valisi Ebrehe, Kabe'yi nicin yıkmak istedi? Servete mi ihtiyacı vardı, makama mı? O'nun tek derdi kendi gucune rakip gorduğu başka bir gucun sembolunu ortadan kaldırmaktı.
Kendi gucunu ve saltanatını ayakta tutmak isteyen Ebrehe karakterli insanlar ve duzenler hep aynı mantıkla hareket ediyor. İsimler değişse de mantık aynı mantık.

Ebrehe'yi tanıyabilsek Kabe'ye yaklaşmasına engel olacağız ama tanıyamıyoruz. "Modern Ebrehe"ler saldırmaktan vazgecmediler. Sadece taktik değiştirdiler.

Uyutma ve uyuşturma politikası uyguluyorlar.

Bir odada oturuyorsunuz. İceriye genc ve guzel bir bayan giriyor. Herkes iceriye yeni giren kişiye bakarken, iclerinden sadece bir kişi, iceriye yeni giren kişiye bakanlara bakıyorsa, o kişi "psikolog"dur.

Psikologu tanımlayan en guzel benzetme bu olsa gerek. Ben bir psikolog değilim. Sadece sosyal olaylarını sebeplerini anlamak icin "sosyoloji", insan davranışlarının sebeplerini anlamak icin "psikoloji" ile ilgileniyorum.

Yuvarlak Oyuncak!
Mac izleyen bir grubun yanında olduğum zamanlarda ise macı izlemek yerine macı izleyenleri izlemeyi seviyorum.
"Futbol macı" denilince hemen herkesin aklına birbirine gol atmaya calışan on birer kişilik iki takım gelir. Benim aklıma ise macı izleyen binlerce insan geliyor. Stadyumu dolduran 50-100 bin kişiyi duşunuyorum. Evlerinde saatlerce mac izleyenleri... Saatlerce suren yorumları takip edenleri.... Golleri tekrar tekrar izleyenleri duşunuyorum. Takımı kazanınca cok mutlu olanları veya kaybedince uzulen hatta ağlayanları anlamaya calışıyorum.

Yuvarlak bir topun, uc direk arsındaki fileden gectiğini gorebilmek icin saatlerce bekleyen insanları anlamaya calışıyorum. Ama ne yalan soyleyeyim anlayamıyorum.
Ben mi cok tuhaf biriyim acaba?

Takımı macı kazandığı zaman deliler gibi sevinip bağıranları anlayamadığım kadar, takımı kaybettiği zaman hungur hungur ağlayanları da anlayamıyorum.

Mac oncesi, mac suresi ve mac sonrası gecen zamanı topladığınızda en az 3 saatlik bir sureden bahsediyorsunuz demektir.

Ebrehe zihniyeti deyince aklınıza hemen fil ordularıyla Kabe'nin kapısına dayanmış askerler gelmesin. Yuz bin insan, uc saat boyunca "yuvarlak bir topun, uc direk arasındaki fileden gecişini seyretmek icin" niye beklerler? Bunu hangi guc başarıyor. Bunu hic duşundunuz mu?

Yuz bin insanı bir stada toplayıp, onlara uc saat boyunca kitap okutturmayı başarabilir mi her hangi bir guc? Gercekten merak ediyorum.

ACI BİR GERCEK OKUMAYA DEVAM ET.İspanyanın eski diktatorlerinden Franko devrildiği zaman cezaevinde bir arkadaşı "Senlerce bu insanları soyup soğana cevirdin. Yedi sulaleni zengin ettin. Kimse sana sesini cıkartmadı. Sen bu milleti uyutmayı nasıl başardın?" diye sormuş. Franko'nun verdiği cevap ibret doludur. "Ben bu milleti dev beşiklerde salladım!"
Dev beşik dediği Futbol stadyumundan başka bir şey değil.

* * * * * *

"Magazin" kelimesi "mahzen" kelimesinden turetilmiş, "abur-cubur'un atıldığı, depo" anlamıyla kokteştir.
Genclerin ve ev hanımlarının en cok izlediği programlar arasında olan Magazin programlarını anlamaya ve tanımlaya calıştınız mı hic? Kimse bana kızmasın ama benim tanımım biraz ağır olacak.

"Elli tane cirkef insanın, kendi aralarındaki cirkef ilişkiden ibaret" olan Magazin programlarının bu ulkede en cok izlenen programlardan biri haline gelmiş olması "Modern Ebrehe" zihniyetinin zaferi değil mi?
Yoksa siz hala Ebrehe'nin askerlerinden birisinin kapınıza geleceğini, evinizi boşaltmazsanız fil ordusuyla evinizi yıkacağını soyleyerek sizi tehdit edeceğini mi sanıyorsunuz?

Ebrehe kılık değiştirmiş.
Ebrehe taktik değiştirmiş.
Ama bizim haberimiz yok!
Kabe Allah'ın yeryuzundeki mabedi.
Hz. İbrahim'den bu gune kadar Allah o mabedi korudu. Kıyamete kadar da korumaya devam edecek. Kabe'yi kimin nasıl koruyacağını cok fazla dert etmeyin. Siz kendinizi ve cocuklarınızı "Modern Ebrehe" tuzaklarından koruyabiliyor musunuz?
ŞİMDİ HERKES BU SORUYU KENDİNE SORSUN VE DUŞUNSUN

Allah yar ve yardımcımız olsun!