İnciller ve Kuran'da peygamber efendimizin nubuvvetiyle ilgili pek cok mujde ayetleri vardır. Bunlardan bir kacını alıyoruz.

Fetret doneminde akıllarıyla Allah’ı (c.c.) arayıp bulabilenler kemale erip yukselmiş, bulamayanlar ise herhangi bir sorumluluk altında kalmamışlardır.

Cenab-ı Hakkın varlığını akıl ve ilim dışı saymak ne buyuk gaflettir.

Hz. isa (a.s.v) kendisine verilen incil’in ceşitli yerlerinde:

-Ben Baba’ya yalvaracağım ve O size başka bir Paraklit’i, hakikat ruhunu verecektir, ta ki daima sizinle beraber olsun.

Fakat benim ismimle Baba’nın gondereceği Paraklit, Ruhulkudus, o size her şeyi oğretecek ve size soylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.

(Burada Ruhulkudus ile Cebrail (a.s) kastedilmiştir ama Onun peygamberler dışında insanlarla konuşması, onlara bir şeyler oğretmesi mumkun değildir. Bu nedenle bu kelime sonradan incil’e ilave edilmiştir.)

Baba’da size gondereceğim Paraklit, Baba’dan cıkan hakikat ruhu geldiği zaman benim icinde şahadet edecektir.
Benim gitmem sizin icin daha hayırlıdır. Cunku gitmezsem Paraklit gelmez. Fakat gidersem Onu size gonderirim.

Ve O geldiği zaman gunah icin, kurtuluş ve hukum icin dunyayı cevap veremez duruma getirecektir.

O hakikat ruhu gelince size her hakikate yol gosterecek, zira kendiliğinden soylemeyecektir; fakat her ne işitirse soyleyecek ve gelecek şeyleri sizlere bildirecektir. Ona gelen Rahmandandır.

O Beni şereflendirip kutlu kılacaktır. Cunku getirdiklerimden alacak ve size bildirecektir….

Yuhanna incilindeki bu metinlerde adı gecen Paraklit incilin ArÂmîce aslında Muhamada yani Muhammed’dir (a.s.v).

Allah (c.c.) yuz yirmi dort bin peygamberden yuz otuz beşini resul yapmış yani kitap vermiştir. Bu kitapların kimisinde o kitap sahibi peygamberden sonra gelecek peygamberi mujdeleyen kısımlarda bulunur, gelecek peygamberin sıfatları bildirilirdi.

Tevrat ve incillerde bulunan bazı pasajlar Ahir zaman peygamberi olan peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.v) geleceğini ve sıfatlarını bildirmiştir.

isa’dan sonra 415 yılında toplanan iznik konsilinde yuze yakın incil yok sayılıp iptal edilmiştir.

Bunların arasında bulunan Barnabas incili Hz Muhammed’in (a.s.v) geleceğini acıkca bildiriyordu.

Bu gun Barnabas incilinin orjinal tek nushası Avusturya’da bir muzede bulunmaktadır.

Hz. Muhammed’in (a.s.v) isim ve sıfatları Tevrat ve incil’de yazılıydı. Ehl-i kitap olan Hıristiyan ve Yahudi bilginleri bu hususta tam bilgiye sahip bulunmaktaydılar.

Bu gercek Kuran-ı Kerim’de:

[IMG]http://img440.**************/img440/1861/adsztlr.png[/IMG]

“-O kimseler ki Resule, Ummi Peygambere tabi olurlar. O peygamber hakkındaki bilgileri, yanlarındaki Tevrat’ta ve incil’de yazılı bulurlar.

O, onlara iyiliği emir, kotulukten de men eder. Onlara temiz olanları helÂl, pis olanları haram kılar. Ve onların ağır yuklerini ve uzerlerindeki bağları kaldırır.

Artık o kimseler ki Ona iman ederler. Ona saygı gosterir, yar-dımda bulunurlar. Onunla indirilmiş Nur’a tabi oluverirler. işte kurtuluşa erenler onlardır.” (A’raf 157

[IMG]http://img84.**************/img84/9708/adszlyr.png[/IMG]

-Kendilerine kitap verdiklerimiz Onu oğullarını bildikleri gibi bilirler. Onlardan bir grup hic şuphe yok ki bilir oldukları halde hakkı gizlerler.” (Bakara 146)

[IMG]http://img828.**************/img828/6184/adszfu.png[/IMG]

“Hatırla o zamanı ki Allah peygamberlerine:

-Size kitap ve hikmet verdim. Sonra yanınızdakini tasdik edici bir Resul gelecektir. Ona kesin olarak iman ve her halde yardım edeceksiniz diye ahit ve misak aldıktan sonra onlara:

-ikrÂr ettiniz ve bunun uzerine olan sozumu kabul eylediniz mi? Diye sordu.

Onlarda:

-Ya Rabbi! ikrar ve kabul ettik dediler.

Bunun uzerine yuce Allah:

-Oyle ise şahit olunuz. Bende şahitlerdenim.” (Al-i imran 81)