Allah'ı her şeyden cok sevmek dinimizin emridir. Allah'ı sevmenin yolu ise onun sevdiği tarzda yaşayan Peygamberimizi (asm) sevmek ve onun yolunda olmaktır.

Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şoyle buyurulur:

"Ey Resulum, de ki: “Ey insanlar, eğer Allah’ı seviyorsanız, gelin bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve gunahlarınızı bağışlasın. Allah gafurdur, rahimdir (cok affedicidir, engin merhamet ve ihsan sahibidir)."(Âl-i İmran, 3/31)

Allah’ı sevmek, insanın yaratılışının en yuce hedefidir. Dolayısıyla İslÂm’ın insanları kendisine doğru sevkettiği en yuksek gayedir. Bu Âyet şu kesin kıyası iceriyor:

“Eğer Allah’ı seviyorsanız, Habîbullaha uyacaksınız. Ona uyulmazsa demek ki Allah’ı sevmiyorsunuz”

Bunun zıddı şudur:

“Ben Allah’ı severim, ama emrini dinlemem, O’nun sevdiğini sevmem. O’nu sevenleri, O’nun yolunu gosterenleri, O’nun secip gonderdiklerini sevmem” demektir ki, bu da: “Ben, kendimden başka hicbir şeyi sevmem; tevhid yolunda yurumek istemem” demektir.

Bu kÂinatı kudret, kemÂl ve cemÂlinin tecellileriyle boylesine guzel yaratan, bunca nimetleriyle kullarına lutuflarda bulunan Allah, elbette onlardan bir teşekkur bekler. Elbette, insanlar icinde en seckin birini onlara rehber ve mukemmel bir ornek yapar. Boylece ondaki guzelliklerin, obur insanlara da yansımasını ister.