FETİH SURESİ:
1. Şuphesiz biz sana apacık bir fetih verdik .
2, 3. Ta ki Allah, senin gecmiş ve gelecek gunahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin.
4. O, inananların imanlarını kat kat artırmaları icin kalplerine huzur ve guven indirendir. Goklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah hakkıyla bilendir, hukum ve hikmet sahibidir.
Bu ayetlerde Peygamber Efendimiz S.A.V. ve Muminlere, muşriklere karşı muzaffariyet mujdelenmiştir ve de sonundada gercekleşmiştir.Şuphesiz Allah'ın verdiği sozden ve mujdeden daha guvenilir ve hayırlı ne olabilir ki?Bu ayetlerde; Yuce Allah tarafından; Allah yolunda atan kalplerin, şirke ve kufre saplanmış, şeytana hizmet eder olmuş, muhurlenmiş kalplere karşı zafer kazanacağı bildirilmiştir.
Bu kutsal dort ayetin butun muslumanlarda olduğu gibi biz Turk Irkı ve Milleti icinde ozel bir onemi vardır.Tarih incelendiği zaman gorulecektir ki; dunyaya İslamiyet'i en fazla Turk Irkı yaymıştır ve toplumların bu dini secmelerinde ve benimsemelerinde en cok Turk Irkı etkin olmuştur.Bu bakımdan kutsal ayetlerde belirtilen Allah'ın yeryuzundeki ordularından bir taneside Turk ordusudur ve muzaffariyetle mujdelenmiştir.Yuce Allah'ın ordumuza ve Mehmetciğimize olan sevgisi ve esirgemesi her zaman olmuştur.Canakkale Savaşı bunun canlı orneklerinden sadece bir tanesidir.Cok şukur ki Yuce Allah Kurtuluş Savaşı'ındada ordumuzu ve milletimizi, topraklarımıza goz dikmiş duşmanlarımıza karşı muzaffer eylemiştir.Umarım bu sevgi ve esirgeme ilelebet daim kalır ve duşmanlarımıza karşı sonsuza dek tıpkı ayetlerde Peygamber Efendimiz ve Muminlere mujdelendiği muzafferiyet nasib eylenir.
Gecmişte, atalarımız olan Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşlardan once bu dort kutsal ayeti sancaklarına yazdığı ve cenk sırasında bundan ilahi ve manevi guc alınıldığı bilinmektedir.Yani Fatih Sultan Mehmet onderliğinde o zamanki adı ile Costantinapolis'e giren Osmanlı orduların sancaklarında bu dort ayet yazmaktaydı.Zaten bu yuce insana İstanbul'u alacağı hadislerde de mujdeleniyordu.Bu ornekte Yuce Allah'ın Turk Irkına olan sevgi ve esirgemesini tarif etmek icin yeterlidir.
Yukarıda değindiğim noktalardan yola cıkarak askere gidecek olan kardeşlerimize bir tavsiyem olacak.Ozelliklede şu an dış guclerin ulkemiz uzerinde oynamış oldukları kirli oyunların neden olduğu, Doğu ve Guneydoğu Anadolu kentlerimizde suregelen kaos ortamı yuzunden buralara terhis olanlar icin.
Ne yazık ki Osmanlı ordularının; manevi ve ilahi guc almak icin uyguladıkları bu sancağa yazılan dort ayet ritueli Osmanlı Devleti ile tarihe karışmıştır.Gunumuzde ise Osmanlı'nın varisi olan biz T.C.'nin ordularında boyle bir gelenek sozkonusu değil.Ama eğer asker kardeşlerimiz bu gizli, ilahi ve manevi guce sahip olmak istiyorlarsa bir muskanın icinde bu kutsal dort ayeti uzerlerinde taşıyabilirler.
Unutmayın ki duygu her zman icin mantığa galip gelmiştir.
Yuce Allah ordumuzu ve Mehmetciği korusun ve esirgesin.
Saygılarımla...
BAKARA SURESİ:
154. Allah yolunda oldurulenlere "oluler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.
Garbin afakini sarmissa celik zirhli duvar,
Benim iman dolu gogsum gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasil boyle bir imani bogar.
"Medeniyet!" dedigin tek disi kalmis canavar?
ASIM'ın nesli ...Diyordum ya...Nesilmiş gercek;
İşte ciğnetmedi namusunu ,ciğnetmeyecek...
Sen ki son ehl-i salibin kırarak savletini
Şarkın en sevgili sultanı Selahaddin'i
Kılıc Arslan gibi iclaline ettin hayran...
Sen ki İslam'ı kuşatmış, boğuyorken husran,
O demir cemberi goğsunde kırıp parcaladın;
Sen ki ruhunla beraber gezer ecramı adın;
Sen ki, asara gomulsen taşacaksın...Heyhat!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat...
Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
Sana ağuşunu acmuş duruyor Peygamber...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Fetih Suresi'ndeki Sır ve P.E.S.A.V. ve Muminlere Mujdelenen Muzaffariyet!