İcinde buludnduğumuz yaşamın amacına vakıf olmak icin insan kendisine şu soruyu sormalıdır;
Neciyim? Nerden Geldim? ve Nereye Gideceğim
Ben, bu dunyada yaşıyorum ama boş yere ya da tesaduf eseri yaşamıyorum. Bu dunya hayatı, sonlu bir surec olduğu icin bu surecin sonunda sonsuz bir hayat olmalı. Cunku insanın fıtratında bulunan ozellik odur ki; insan, sahip olduğu guzelliklerin hep elinde kalmasını, kendinden ayrılmamasını ister. İster ki mutemadiyen bu nimetler, hep ben de bulunsun.
Bu durum, sonsuzluk kavramına insanın muptela olduğu ve bu ozelliğin insanın fıtratına yerleştirildiğinin delilidir. Bu hususiyet, bizim fıtratımıza Allah tarafından koyulmuş ise bunu koyan yaratıcı, sonsuzluğun gerceğe donuşmuş hali olan ahiret hayatını da insanlığa bahşedecektir. İşte insan, boyle hususiyete sahip bir varlıktır.
Bu duruma gore insan necidir?
Yukarıda bahsedilen ozellikleri kendinde barındıran ve bu ozellikler neticesinde bu imtihangahın bir neferidir.
Nerden gelmiştir?
Allah, sonsuz bir kudretinin bir tecellisi olarak bizleri yaratmıştır. Bizi yoktan yaratmak, onun icin cok kolaydır cunku kudreti sonsuzdur.
Nereye gidiyor?
İnsan, fıtratında bulunan sonsuzluğa muhabbet besleme ozelliğinden oturu bu sonsuzluğa ulaşacağı ahiret hayatına gidecektir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hayatımızın Sırrını Anlamak İcin Cok Basit Bir Soru...