ARKADASLAR BURAYA HİC GELMEDİM BOSLADIGIM İCİN OZUR DİLERİM BUNDAN SONRA BURAYADA YARDIMCI OLACAGIM

Bir ışık ister toprağın altındaki tohumlar.bir ışık ister butun canlılar.yeryuzunde ne varsa ısınmak ve aydınlanmak ister.Ve bir guneş suzulerek doğar ufuktan,150 milyon kilometre oteden gulumser.bir soba gibi ısıtır dunyayı bir lamba misali aydınlatır.
Hersabah birtek guneşle herkesin duasına birden cevap gelir.
Bir parca su ister acmak icin cicekler.
Bir yudum su ister ucmak icin kuşlar.
Teninde can taşıyan ne varsa hepsi hergun su ister.
Bir bulut cıkar gelir ansızın, gokleri cınlatır mujdeyle binlerce kilometre uzaklardaki denizlerin tuzlu suyunu arıtılmış olarak getirir ve boşaltır.
Bir yağmurla herkesin duasına birden cevap gelir.
Rızık ister bocekler
Rızık ister cicekler
Rızık ister denizin dibindeki balıklar
Dağın başında,colun ortasında,ormanın derinliklerinde,toprağın altında ve ustunde,gozun gorduğu ve goremediği her yerde yaşayan ne varsa hepsi bir rızık ister.
Aynı guneşle,aynı yağmurla,aynı topraktan,aynı denizden hepsinin duasına birden cevap gelir.
Her an yeryuzunun her karışından dualar yukselir arşa
Herkez isteyeceği ne varsa O’ndan ister.
Dualar cevapsız kalmaz.
Dua edenlerden hicbirisi mahrum kalmaz.
“isteyin vereyim”buyurur dualara cevap veren..
dualara cevap verirken herşeyi kuşatan Rahmetiyle beraber,birlik ve buyukluğunu de gosterir.
Bir tek guneşle herkezi birden ısıtır ve aydınlatır.
Bir yağmurla herkeze birden su yetiştirir.
Bir topraktan ve bir denizden herkezi birden besler.
O butun dualara birtek dua gibi cevap verir.ve bir tek duayı,butun kullarının duası gibi onemle dinler.cunki O’nun Kudreti karşısında herşey birtek şey gibi kolay,O’nun Rahmeti karşısında birşey herşey gibi onemlidir.
O’ndan başkası ise en kucuk bir duaya cevap veremez.cunki en kucuk bir dua,karşılığında bir guneş ve bir dunya ister...
Son..
31.12.2001 18:11:00 Kaynak : betul

Bir Bebeğin Duası !!!
Umit Şimşek/Bakıp da Goremediklerimiz?
Ey gokleri ve Yeri ve icindekileri yoktan yaratan Rabbim!
Ben bir hictim,beni Sen Kudretinle yarattın.
Bana Sen vucut verdin,hayat verdin,ruh verdin.
Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hic kimse beni hiclikten ve yokluktan cıkarıp bu dunyaya gondermezdi.
Ben bir anne ve babadan doğdum.ama ben dunyaya gozumu acmadan once,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı.
Bana Sen kendi dilediğin gibi bir suret verdin.
Bana dunyada hic kimseye vermediğin bir sima verdin.
Alemlerin Rabbi benim yuzumde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,goreyim ve gostereyim diye.
Bana goz verdin,Senin eserlerini goreyim diye.
Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye.
Bana akıl verdin,Seni bulayım diye.
Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye.
Bana kalp verdin,Seni seveyim diye.
Dunya ve ahiretin butun nimetlerini onume serdin ve bana bir arzu verdin”Senden isteyeyim diye”
Vermek istedin.cunki vermek Senin şanındandır.
Onun icin bana istemeyi oğrettin.
Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi.
Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi.
Neşem,sevincim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi.
Senin gizli acık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemem.bilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi.
Yalnız uzerimdeki en buyuk nimetini bilirim:
”Bana şukretmeyi oğreten de Sensin Ya Rabbi”
devam edecek
31.12.2001 18:10:15 Kaynak : betul

Yağmur Duası !!!!
Umit Şimşek/Bakıp da goremediklerimiz?
Su ister catlamış topraklar,su ister boynu bukuk cicekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar.
Toprakta barınan yahut yerde yuruyen ne varsa hepsi su ister. su cok uzaklardadır. ustelik acı ve tuzludur. ne icilir ne bir ciceğe faydası dokunur.
Onu getirmeye ve kana kana icmeye gucleri yetmez. onun ici istediklerini her şeye gucu yeten birisinden isterler.
Toprağın her bir zerresinden dualar yukselir arşın Rabbine.dualara cevap veren, guneş ışığını gonderir denizlerin yuzune,suyu ısıtır,arıtır,havaya kaldırır. bulutlara “toplan” emrını verir. bulutlar şevkle koşar Rabbinin emrine. boluk boluk toplanırlar.şekilden şekle girerler.
Sonra ruzgar emir alır Rabbinden hedef gosterilir ve ruzgar gosterilen yere bulutları taşır. şimşeğe “cak” emri ulaşır. şimşek tesbihatıyla gokleri cınlatır.gokkurultusune”mujdele”buyurulur.mujde le benim kullarıma Rahmetimi”
Bulutlar geliyoruz diye haykırırlar.Rabbimizin Rahmetiyle geliyoruz.
İşte benim Rabbim Rahmetini mujdelediği zaman bulutları boyle koşturur,gokleri boyle konuşturur. derken damlalar birer ikişer ıslatmaya başlar yeryuzunu. suzule suzule inerler,yavaşca konarlar,incitmeden okşarlar ciceklerin guzel yuzunu. Beraberinde şimşeklerin 30bin derece sıcaklıkta urettiği Azot bileşiklerini de hediye olarak getirirler.
Dualara cevap olarak gelen yağmur tanelerinden yine dualar yukselir arşın Rabbine:”bu sevimli ciceklerin guzel yuzleriyle yeryuzunun yuzunu guldur Ey Rabbimiz”
Guldurende O’ dur ağlatanda. bulutların gozyaşları O’nun emriyle yeryuzune tebessumler sacar. guller acar ve gulumser. nehirler coşar ve yeniden yağmur olup geri donmek icin deryaya koşarlar.
Toprak canlanır,oluler dirilir. goklerin tesbihatına cicekler kendi dilleriyle iştirak eder,rengarenk desenleriyle suslu nakışlarıyla zikreder yer ve goklerin Rabbini.
Su ister catlamış topraklar,su ister boynu bukuk cicekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar.
Toprakta barınan yahut yerde yuruyen ne varsa hepsi su ister. hepsi de kimden isteyeceğini bilir.
Butun dualar O’na yukselir .O ise yerden cıkanı ve gokten ineni hakkıyla bilir.cunki her duayı işiten ve her şeyi indiren O’ dur.
devam edecek
31.12.2001 18:07:55 Kaynak : betul

Bir Damla Suyun Duası !!!!!!
Ben bir damlacıktım denizlerde dolaşan. deryada bir damla,dunyada bir zerre..
akıntılarla dunyayı dolaştım kac sefer. Dalgalarla kıtalara gidip geldim. guneşin erişemediği yerlere inip cıktım. hicbir an bir yerde duramadım. bir damlaydım,ama deniz bendim aynı zamanda.
Bir damla olarak kalmaya razı değildim. deniz olmak da yetmezdi bana. butun bunların otesinde başka bir duam vardı benim”bir yudum su olmak”
Gunler ve geceler boyu yakardım Alemlerin Rabbine.şevkle hevesle denizden denize koştum,bir gun dualarım kabul olacak diye.
Bir gun guneşin tebessumuyle dualarıma cevap geldi. bir parca ışık bir parca sıcaklık erişti uzayın derinliklerinden.
Ve bir kuş gibi havalandım. fazlalıklarımı denize bırakıp saf bir su damlası halinde yukseldim goklere. benimle birlikte niceleri yukseldi.
Yer ve gokler Rabbinin emriyle arınan sayısız su damlalarıyla beraber,meleklerin ellerinde,gorunmez bir ordu halinde uctuk uctuk. sonra”toplan”emri erişti. bulutlarda toplandık.
Dokuz gun,dokuz gece goklerde uctuk durmadan. nice ovalar,nice dağlar,nice kıtalar aştık. Sonra “in”emrini alan yeryuzune indi. kimimiz toprağın altına sızdı,kimimiz gollere doluştu. bense bir akarsuya karışıp her saniye yuz milyar yeni arkadaşımla tanışarak aktım gunler boyunca. dağlardan ovalardan gectim bir yudum su olmak icin.
Deniz olmak yetmezdi bana. bulutlar akarsularda yetmezdi. ben bir yudum su olmak istedim. bir yudum su icin dua eden bir tende dolaşmak istedim.
Onunla beraber, onun diliyle ,onun zerreleriyle Alemlerin Rabbini zikretmek istedi dilim. ben onun icin dua ettim,onun ici bir yudum su olmak istedim ve oldum.
devam edecek
31.12.2001 18:04:58 Kaynak : betul

Mercanların Duası !!!
Avustralya acıklarında,denizlerin dibini rengarenk bir halı gibi kaplar mercanlar. bu canlı halının tuyleri gibi uzanan poliplerden her biri,aslında ayrı bir hayvandır. bunlardan binlercesi birbirine bağlanır ve bir aile teşkil eder. oyle bir aile ki birinin aldığı besinle hepsi birden beslenir,hepsi tek vucut gibi davranır.
Bulundukları yerde kalmaya razı olmaz mercanlar. coğalmak ve yayılmak isterler.cunki uzerlerinde gorenleri hayran bırakan bir sanatın esri vardır.
“Ey Rabbimiz”diye dua eder mercanlar kendi dilleriyle.”bize izin ver de,uzerimizde sergilediğin İlahi sanatının eserlerini uzaklara taşıyalım”
Dualara cevap,bahar mevsiminin başlangıcında ay ışığıyla beraber gelir.
Dolunay belirdimi buyuk okyanus uzerinde milyarlarca mercan birden harekete gecer. Birbirinden yuzlerce kilometre uzakta milyarlarca mercan”ateş”emrini almış bir ordu gibi aynı anda yumurtlamaya başlar. Yumurtaların bırakıldığı aynı anda,milyarlarca mercandan,birer ambalaj icinde spermler fışkırır. birkac saat icinde denizin dibi lapa lapa kar yağışı icinde kalır,sonra akıntı gelir onları uzaklara daha uzaklara taşır,tıpkı yeryuzunde ağac tohumlarını birbiriyle tanıştıran aşılayıcı ruzgarlar gibi.
Yuzeye yaklaşınca paketler acılır,spermler yuzmeye başlar ve hemen gider,kendisine uygun yumurtayı bulup ona yapışır.bir anda milyarlarca hayatın temeli atılır buyuk okyanusun sularında.
“Ol”emrini alan yumurtalar mercan olmaya koyulur.birkac dakika icinde bolunme başlar.şekilsiz yumurtalarda adım adım mercanlar inşa edilir.bir planla bir takdirle ap acık bir tenasup ve sanat icinde...
Her bahar dolunayla birlikte milyarlarca mercanın dualarına cevap gelir
Her bahar yer ve gokler Rabbinin emriyle denizlerin altında lapa lapa kar yağar.
devam edecek
31.12.2001 18:03:07 Kaynak : betul

Kur’an-da DUA !!!!!!!
“Bana dua edin, size icabet edeyim.”
Kur’an’ı Kerim’de dua ile ilgili bir cok ayet yer almaktadır.Bu ayetler icerik olarak, Allah’a dua etme, isteklerini ve ihtiyaclarını, arzularını arz ederek, Allah’ın lutfunu dileme, seslenme, davet etme, yardım cağırma, Allah’ın birliğini tanıma, bir durumu arz etme, iddia ve isnat manalarında kullanılmıştır.
Ayrıca tovbe, istiğfar gibi kulun Allah’a yonelişini ve isteklerini ifade eden cok sayıda ayet ve geniş anlamda dua ile alakalıdır.Konuyla ilgili ayetlerin bir kısmını da insanların Allah’a dua etmeleri emredilmiş, duanın usulu ,adap ve tesiri uzerinde durulmuştur.Bazı ayetlerde ahiretteki pişmanlık duaları gecmektedir.Bazı ayetlerde Peygamberin, diğer Salih insanların dualarından bahsedilir.Bu dualardan 21 ayette Hz.Musa’nın 17 ayette, Hz. İbrahim’in 16, ayette Hz.İsa’nın, 12 ayette Hz.Nuh’un, 9 ayette Hz.Zekeriyya’nın duaları, ayrıca Hz.Adem, Hz.Şuayb, HzYunus, HzYusuf, Hz.Eyyub, Hz.Lut, Hz.Suleyman, Meryem’in annesi, Firavun’un karısı, Firavun’a karşı koyan sihirbazlar, Talut’un askerleri, caresiz kalanlar, mazlumlar, melekler gibi kişi ve toplulukların duaları beyan edilmekt
07.01.2002 12:34:58 Kaynak : Ali Mevlut KAYA

insallah konu sabit olur