Değerli arkadaşlar, uzun zamandır yazmak isteyipde yazamadığım şeyler var icimde, bunu zamanımın az olmasına veriyorum, ama bundan sonra İnşallah gereken ilgi ve alakayı gostereceğim.
TURK milleti olarak bugun bir hristiyan papazın vasiyetini yerine getiriyoruz, sevinilecek bir durum soz konusu değil, aklı selim olan bir insan icinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim olduğunu rahatlıkla anlayabilir.
Gunumuzde herşeyin para, ekonomi ve maddiyat olması sebebiyle TURK milleti olarak yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz, aslında bu bir zorunluluk değil, sadece kolay yoldan nasıl bu engelleri aşabiliriz duşuncesidir. Bu engelleri kolay yoldan aştığımızda ise goremiyoruzki onumuzdeki engeller daha da buyuk ve cetin olacak.
Yazılması gereken cok şey var (şahsi duşuncelerim) ama konuyu hemen bağlamak istiyorum, avrupa birliğinin kapılarını zorladığımız bu gunlerde aslında acılması gereken başka bir kapı daha var.
Peki bu kapı neden kapandı???
Bu kapıyı kimler kapattı???
Nereye ulaşmak istiyorlar???
İşte şimdi bunlara değinmek istiyorum...
Fener Patriği Gregorius'un Vasiyeti:
1821 yılı Nisan ayında Padişah II.Mahmut tarafından, Yunan azınlığı ayaklandırmaya yonelik yazdığı mektup ele gecirildiği icin, 'uzerindeki dini elbiseleriyle', Fener Patrikhanesi onunde astırılan, Fener Patriği Gregorius, Rus Cari Alexander'e gondermiş olduğu ve 'Gregorius Vasiyeti' olarak bilinen mektubunda ne diyor?
"Turkler'i maddeten ezmek ve yıkmak imkansızdır. Cunku Turkler, Musluman oldukları icin cok sabırlı ve mukavemetlidirler.
Bu hasletleri dinlerine bağlılıklarından, kadere rıza gostermelerinden, devlet buyuklerine itaat duygusundan gelmektedir. Turkler'de evvela itaat duygusunu kırmak, manevi bağlarını parcalamak, dini duygularını zayıflatmak icabeder. Bunun da en kısa yolu, milli geleneklerine ve manevıyatlarına uymayan yabancı fikirlere ve hareketlere onları alıştırmaktır. Yapılacak şey, Turklere birşey HİSSETTİRMEDEN bunyelerindeki tahribatı tamamlamaktır."
Bizi neredeyse bizden daha iyi tanıyan bir papaz, Turkleri maddeten yıkmak imkansızdır diyor, lafa gelince mangalda kul bırakmayn bizler şu anda bu ve bunun gibi kişilerin oyunlarına kapılıyoruz. Şahsi fikrimi belirtmek istiyorumki Gregorius'un gozu arkada kalmamıştır. İstediklerinin bir kısmını başarmış.
Avrupalı olmayı, dunyanın en iyi eğlence merkezlerini ulkemizde barındırarak unumuze un katmayı, yurtdışında Turkiye denilince dansozlerimizle anılmayı sanırım bizler istiyoruz.
Bu kapının adı, Gregorius'un Patrikane kapısının onunde asıldığı o kapının ismi KİN KAPISIDIR. Peki ne zaman acılacak biliyormusunuz??? Bizlerden birinin, bir devlet buyuğumuzun o kapı onunde aslıdığı zaman gene o kapı acılacak.
Değerli arkadaşlar, dinimiz oyle yuce bir din. Kitabımız okadar yuce bir kitapken bizler kıymet bilemiyoruz, bu insanların amacları belli, cevremizde bir bakalım, sizce ABD başkanının 11 EYLUL saldırılarından sonra HACLI seferleri başlamıştır sozu bir tesadufmudur, Afganistana saldırımlası bir tesadufmudur, Irak'ın işgal edilmeside bir tesadufmudur?? Zamanında OSMANLI egemenliğinde yaşayan bu milletlerin işgali, ele gecirilmesi, ABD başkanının haclı seferlerinin başladığını soylemesi tesadufmudur. Sonumuzu gormek okadar zormu???
Dirayetli olalım arkadaşlar, Dinimize değerlerimize sahip cıkalım, ElhamdulillÂh MUSLUMANIZ diyorsak eğer, MUSLUMAN gibi yaşayalım ve olelim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Gregorius'un Vasiyeti