İbadet

Bazen uzaklara gitmek istersin,karar verirsin gideceğim diye yola koyulursun ama aslında gideceğin hicbir yerin olmadığını anlarsın ve geri donersin.Gitmek bana gore yenilişini anladığın bir olay karşısında boynunu bukmektir.Ama sadece mecazi anlamda.Her insan oğlu gibi sende olume kavuşacaksın.İmanlıyız oyle değimli sozde evet hepimiz elhamdulillah muslumanız.Peki bir soru imanlı adam olume inanır olumden sonraki buluşmaya inanır ve ona gore davranır.İnsan oğlu şu cumleyi yanlış anlamış ‘oldukten sonra gunahların kadar yanacaksın sonra cennet-u alaya gideceksin işin aslı boyle değil bu sadece imanlı hakka kavuşanlar icin gereklidir.hayatınız bir şekilde ilerliyor oyle değimli gidiyorsunuz ama sonunu bilmediğiniz bir yere koca bir boşluğa…. Bugun ben turkiyenin en zengin insanı olsam ne karı olacak? Musaade edin ben soyleyim;

1)Turkiye’nin sayılı lokantalarında yemek yeme şansım olacak
2)Turkiyede vergi rekortmeni olacağım ve meşhur olacağım
3)Zenginler gibi davranıp onların bulunduğu mekanlara gireceğim vb…
Peki bunlar sadece dunyalık değil mi. Ahiretde ne olacak bunu kimse bilemez ama sadece tahmin edelim. Zengin olduk evet namaz kılmadık,zekat vermedik,hacca gitmedik, oruc tutmadık,acık sacık giyindik,cevremizdekileri yok saydık ve pek az sevap işledik.Evet Dunya’da sen cok ust mevkideydin ama meşher gunu o kalabalıkda gozle gorunemeyecek kadar kucuk he her insan ile aynı seviyede olacaksın.Mahşer gunu o uzun ve kurak alanda Guneş Başımızı yakacak dereceye yaklaşırken imanlı biri namaz kılıp,oruc tutan.zekat veren biri peygamber efendimizi (s.a.v) şefaati ile korunurken sen yanacaksın.
Kısa bir hikaye anlatayım:
Bir şehirden uzak bir koyun dağında tek başına yaşayan bir sofi var imiş. Bu sofi hicbir şekilde şehre inmez sadece ibadet ederek gununu gecirirmiş. Hep ibadet hep ibadet…
Ve Azrail canını almaya geldiğinde kendinden cok eminmiş hep ibadet etmiş ya.
Allah C.C karşısına cıkmış bu sofi yaradan buyurmuş sen yanlış yaptın sofi şaşırmış ben yanlış yapamam yapmam insanlar ile icli dışlı olan biri değilim ki nasıl olur demiş kendi kendine.. Allah C.C tekrar buyurmuş sen hastalandığında ilac aldın ve Rabbine şukretmedin şifanın ilacta olduğunu sandın oysa ki Rabbin istemese idi iyi olamayacaktın.
İşte hayatımız bunlardan ibadet boşluğa gitmektense namaz kılalım ibadet edelim Hakkın karşısına cıktığımızda ona borcumuzu odediğimizi gosterelim…

Hakan GEMİCİ [email protected]