Oncelikle şunu soyleyim, Allah bizi doğru yola iletsin o yoldan ayırmasın, cunku gercekten bir yanlış yola girdikmi birdaha bizi Allah dışında doğru yola iletecek kimse yok.
''Ben sadece Kur'an a inanırım'' ya da ''Bende Muslumanım AMA...'' diye ifadeler kullanan insanlar gunumuz turkiyesinde yavaş yavaş artışını gosteriyor. Bu insanlar coğunlukla Peygamberimizin bize oğrettiklerini yalanlıyor yani inkar ediyor. Ya işlerine gelmiyor, yada gercekten birşeyleri anlamakta gucluk cekiyorlar. O yuzden bu tur insanlara sormamız gerek
''Sen Allah'a inanıyormusun, tek yaratıcı ve en yuce olduğuna ?''
-Evet
''Allah'ın bize vahiy yoluyla ilettiği Kur'an a inanıyormusun, gercekten bu hayat rehberini takiip etmemiz gerektiğine ?''
- Hmm...Evet
'' O zaman bu ayetlerede butun kalbinle inanıyorsun ---)
''Kim peygambere itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yuz cevirirse (bilsin ki) biz seni onlara bekci gondermedik.'' Nisa 80
“…Kim Allah’a ve Rasulune itaat ederse (Allah) onu altlarından nehirler akan cennetlere koyar; orada ebedi olarak kalıcıdırlar. İşte buyuk kurtuluş budur.” (Nisa, 13)
“Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının.'' (Haşr 7)
“De ki; “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve gunahlarınızı bağışlasın. Allah cok merhametli ve bağışlayıcıdır. De ki; “Allah’a ve peygambere itaat edin! Eğer donerlerse muhakkak ki Allah kafirleri sevmez.” (Al-i İmran, 31-32)
- Hmm...
İşte orada artık tıkanıp kalabiliyorlar. Cunku gercekten Kur'an a, Allah'ın sozlerine inanan bir insan bu ayetleri inkar edemez, Peygamberimizinde Allah tarafından yollanmış ve bize Kur'an ı, İslam dinini anlatmak icin gonderilmiş bir Elci olduğunada yalanlayamaz.
Şoyle bir soruda sorabiliriz;
''Kardeşim, Kur'an ı ac oku, Allah namaz kılın, zekat verin ve daha bir cok dinimizle ilgili bize yapmamız gereken ibadetleri soyluyor. Peki bana soyler misin bunları nerede, ne zaman, nasıl yapacağımızıda acıklıyor mu ? ''
- Hmm...
Yine cevap yok, cunku Allah bize Peygamberimizi niye gonderdi ? Dinimizi, Allah'ın gosterdiği yolu, İslam'ı acıklasın diye değil mi ?
Ee o zaman hala nasıl oluyorda hadisleri, yani Peygamberimiz tarafından iletilen sozleri inkar edebiliyorlar ?
Nasıl oluyorda Peygamberimizi takip etmenin gereksiz (Haşa! Allah korusun bizi boyle bir soz sarfetmekten) olduğunu idda edebiliyorlar ? Yada onu takip edenleri ''yobaz, gerici vb'' sacma sapan tabirlerle isimlendiriyorlar ???
Bu seferde şoyle bir neden ortaya atıyorlar ''Ama celişen, yanlış olan vs hadislerde var...'' Kardeşim, oyle hadisler zaten bu hadisleri toplayan, onlar uzerinde onca kafan yoran insan tarafından ayıklanıyor ve gunumuz kitaplarında belirtiliyor. Muslim, Buhari, Ebu Davud, Tirmizi ve daha bir kac hadis kitabı gunumuzde zaten İslam dinini oluşturan kitaplar arasında. Kur'an dan sonra en guvenilir İslam'ın kaynakları olarak goruluyor ve biliniyor. Onun dışında zaten sen gidip gercekten İslam hakkında bilgili bir kişiye sorduğunda celişen yer varsa sana bunu acıklar.
Ha AMA senin amacın sadece tartışmak ve hayatını kendi kurallarına gore yaşamak ise, o zaman ''Bende Muslumanım AMA...'' diye başlayan cumleler sarfetme. Boyle bir inanışla sadece KENDİNİ kandırıyorsun, ne bizi ne Allah'ı...
''Goklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de acığa vurduklarınızı da bilir. Allah, goğuslerin ozunu (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir.'' (Tegabun 4)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- ''Ben sadece Kur'an a inanırım'' veya ''Bende Muslumanım AMA...'' diyenler !!!