S.aleykum mumin kardeşlerim. bilmiyorum konuyu duzdun yere mi actım ama derdim buyuk. Yardımlarınızı bekliyorum.
Oncelikle size kendimden biraz bahsedyim 23 yaşında universite mezunu birisiyim. Kucukken cok dindardım. Ergenliğe girmeden once sabah namazları da dahil gunlk 5 vakit namazlarımı kılar Kur'anı Kerim okurdum. Ne olduysa lise donemindeki gecirdiğim hastalıktan sonra oldu. Burada isim veremeyeceğim ama buyuk bir hastalık gecirdim. O gunlerde yapabildiğim tek şey dua edebilmekti.. Ama hastaydım işte gunlerce yatağa mahkumdum. Sonra duşundum. Ne yapıyordum ben? Allaha inanmayan insanlar sağlıklı ve mutlu yaşıyorken ben bu kadar dindar olmama rağmen niye hastaydım ve neden bu kadar insan tarafından kotuluklere maruz kalmıştım. İnanclarım yavaş yavaş sarsıldı. yarı hasta yarı sağlam girdiğim universite sınavında biyoloji bolumunu kazandım. Buyuk şehirde yeni cevrem olmuştu. Artık arkadaşlarımın da etkisiyle ateizme kaydım. ve ne ilginctir ki dua etmeyi brakıp yeni teknoloji ile tedavi olunca hastalığımın da etkisinden kurtudum. Dedim ya biyoloji okuyorum diye. Derslerimizin coğu evrim teorisi ile alakalıydı. artık iyice emin olmuştum tanrının olmadığından ama son zamanlarda anladım ki yanlış yoldayım. tekrar eskisi gibi dindar birisi olmak istiyorum. Camiye de gidiyorum ama eskisi gibi ibadet etmek beni cezbetmiyor. İnanclı iken de inancsız iken de mutsuzum.
Sorum şu mumin kardeşlerim. Beni eğer tekrar doğru yola dondurebilmek icin ne yapmak lazım. Ne yapmalıyım ki tekrardan Allahın varlığına gonulden inanabileyim?
Biraz uzun belki ama yardımcı olacak arkadşlara tekrardan teşekkurler
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allahın varlığına tekrar inanabilmek