tekstille uğraşıyorum...ve her zaman kendi kendime diyorum allah allah ...hersene bu nevresimlerin,perdelerin,doşemelerin vs. modası değişiyor . zaten değişmese bıkkınlık verir.. ama bir elmanın modası şekli şemali,rengi,ağırlığı,kokusu,tadı hep aynı ama kesinlikle bıkmıyor insan..
aksine sanki ilk kez yiyormuşum gibi tarifsiz bir lezzet veriyor insana...burda bir mesaj var Rabbimizden bize,yani Rabbimiz diyorki orada bir ezeli ve ebedi bir sanat-ı halikane var.dikkat etve o halıkı tanımaya calış.ta ki hakiki nihayetsiz huzur menbaını bulasın.
muzikte oyle değilmi arkadaşlar? mesela hangi şarkı olursa olsun ne kadar seversek sevelim bir sene sonra bıkkınlık veriyor...demode oluyor...ama EZAN oylemi? kulağımızın varlığını hissettiğimizden bu yana gunde 5 defa duyuyoruz..ve..en zındık bir insan dahi ezanı duyduğu zaman samimane duymaktan bıktım diyemez....değilki biz.....
burda da bir mesaj var Rabbimizden bizlere ...ve aklımız,mantığımız ve kalbimiz vesilesiyle Rabbimiz bize derki kulum senin butun letaiflerin nurdan yaratılmıştır...ve fıtraten nurani kelimeler duymaya meftundur..
HER ŞEY ONU ANLATIYOR