* Duşmanını tanımayan dostunu bulamaz. Nefsini tanımayan Allah’ı tanıyamaz, nefsini tanıyan Allah’ı tanır. Nefsten kurtulmadıkca, insan kendini emniyette hissedemez. En buyuk mucadele nefsle olmalıdır. Bu iş bir tarikat yolu değil, Allah’ın dinine sarılmak yoludur.
* Allahu teÂl ile kullar arasındaki gunahlar icin şefaat, af cok amma, kullar arasındaki gunahlara şefaat, af yok. Adalet var, mahkeme var. Haklı olsa bile insanlar mahkemeye gitmekten korkar. En iyisi sulh yapmak ister, mahkemeye duşmek istemez. Ya o haklı ise. Ahirete giderken borclu gitmeyin. Alacaklı gidin. Zalim olmayın mazlum olun. Zalim verecek mazlum alacak. Sevaplarımızdan vereceğiz alacaklılara, yoksa onların gunahlarını yukleneceğiz. (Ben haklıyım) diyen cok insan orada haksız cıkacaktır.
* Bir kalb kırmak, senelerce ibadet, zikir sevabının hepsini alıp goturur. Oyle bir din ki, kÂfirin dahi kalbini kırmak yok. Nerde kaldı ki Allah-Peygamber diyen bir muslumanı kırmak.
* Şeytan insana ibadet ettirir. Peki, yaptıklarımızın rahmani mi, şeytani mi olduğunu nasıl bileceğiz? Şeytan, tam dine uygun şekilde, yani ehl-i sunnet itikadına uygun şekilde ibadet ettiremez. Ancak bir eksikle ibadet ettirir. Yani o ibadeti bozan, kabul ettirmeyen bir eksikle ibadet ettirir. Mesela, 5 kuruş zekat borcun var, bunu sana verdirmez. Buna yaklaştırmaz. Bunun yerine milyarlarca sadaka verdirir, hayır hasenat yaptırır. Mesela iki rekat kaza namazı borcun var, bunu kıldırmaz, sabahlara kadar tesbih cektirir, zikir ettirir, nafile namaz kıldırır, ağlatır sızlatır. Halbuki, dinimiz 5 kuruş zekatını ver diyor, iki rekat kaza namazını kıl diyor. Bunlar farzdır, dinin isteğidir, hesabı azabı var. Biz ise ne yapıyoruz; kendi isteğimizi yapıyoruz, şeytanın isteğini yapıyoruz. Bu yuzden dinimizi doğru şekilde ehl-i sunnet Âlimlerinin kitaplarından oğrenmeliyiz.
* Neyin faydalı neyin zararlı olduğunu ayıran İslamiyet’tir. İnsanlar faydalı sanır, zararlı olabilir. Zararlı sanır faydalı olabilir. Allahu teÂl bildirmeseydi, insanlar bilemezdi. İslamiyet’i bilen, dunyanın zararlarından kurtulur.
* İbadetin kabul olması icin şartlarına uygun olması lazım. Birincisi; şartlarını oğrenmek, sonra; şartlarına uygun şekilde yapmak, ucuncusu; ihlas ile olması lazımdır. İhlas ile olmayan ibadet hicbir işe yaramaz.
* İnsanın nefsi, başkasına soru sordurmaz, ben biliyorum der, o ben kelimesi insanı yıkar.
* Muvaffak olmak iki şeye bağlıdır. Doğruluk, sevgi ile yaklaşmak ve herkesle barışık olmak.
* İnsanların felaketine sebep şey ikidir, biri kendine guvenmek, iki, kendi gibi bir Âcize guvenmektir. Ya? Allah’a guvenmek lazım.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Duşmanı tanımayan dostu bulamaz...