Allahumme nevvir bil kiteebi besariii veşrah bihii sadrii veste'mil bihii bedenii ve edlig bihii liseenii ve gavvi bihii ceneeenii ve esri' bihii fehmii ve gavvi bihii azmii bihavlike ve guvvetike fe innehuu la havle velee guvvete illa bike yaa erhamerrahimiyn. (Yarabbim gozumu senin kitabinla kuran ile nurlandır, Gonlumu ac şerh eyle, bedenimi onunla istiğmal eyle, lisanimi onunla idlak eyle, kalbimi onunla tahkir eyle, anlayışımı onunla guclu eyle suratli eyle, azmimi kararlılığımı onunla kuvvetli eyle, Senin varlığın olmadan hic bir şeye gucumuz yetmez amin)

Kelamun Kadiymun La yumellu semaa'uhu
Tenezzehe an kavlin ve fi'lin ve niyyetin
Bihii yeştefii min kulli daain ve nuruhu
Delilu kalbii i'nde cehlii ve hayratii
Fe ya Rabbi metti'nii bi sirri hurufihii
Ve nevvir bihi kalbii ve sem'ii ve mukletii

Bismillahirrahmanirrahim.
اللهم افتح لنا ابواب حكمتك وانشر علينا خزاءن رحمتك ياذالجلال والإكرام
Allahummeftah lena ebvabe hikmetike venşur aleyna hazaine rahmetike ya zel celali vel ikram (“Ey Allah! Sen bize hikmet kapılarını ac> Sen rahmetinin hazînelerini uzerimize sac^ ey celÂl ve ikram sahihi (kabul et)!”

اللهم إنى استودعك جميع ما انظره فى هذا الكتاب حتى ترده على فى وقت احتياجي اليه.
Allahumme inni estevdiuke cemia ma enzuruhu fi hazal kitabi hatta teruddehu aleyye fi vaktihtiyaci ileyhi (Ey AllÂh! Bu kitapta goreceğim şeylerin tumunu, o bilgilere muhtac olduğum vakit onları benim hıfzıma iade edesin diye Sana emanet ediyorum”)

اللهم إني استودعك جميع ما استفيده من هذا السيد او في هذا المجلس حتى ترده علي في وقت احتياجي اليه
Allahumme inni estevdiuke cemia ma estefiiduhu min hazasseyyidi ev fi hazal meclisi hatta teruddehu aleyye fi vaktihtiyaci ileyhi (Ey AllÂh! Bu zattan veya bu mecliste istifade edeceğim ilimlerin tumunu, o bilgilere muhtac olduğum vakit onlar, benim hıfzıma iade edesin diye Sana emanet ediyorum)

“Bismillahi ve subhanallahi ve l ilÂhe illallahu ve l havle ve l kuvvete ill billahi’l a’liyyil-azimi a’dede kulli harfin ve kitabin yektebu il ebedi’l abidine ve dehri’d-dahirine ve sallallahu teÂla a’la seyyidina muhammedin ve a’la alihi ve sahbihi ve selleme teslima.”

Bismillahirrahmanirrahim" Fe fehhemnaha suleymane ve kullen ateyna hukmen ve ılmen ve sehharna mea davudel cibale yusebbıhne vet tayr* Ve kunna faıliyn* Ya hayyu ya kayyumu ya rabbe musa ve harune ve rabbe ibruhime ve ya rabbe muhammeDin sallellahu ve selleme aleyhim ecmeıyn* Urzukniyel fehme verzukniyel ıIme vel hıkmete vel akle bi rahmetike ya erhamer rahımiyn

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

Ve kul rabbi zidni ilmen ve fehma (Rabbim! ilmimi ve anlayışımı artır.)

Rabbi Zidni Ilmen Ve fehmen ve İmanen "

Rabbi edhılnî mudhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledunke sultÂnen nasîrÂ

Gavs-ı SÂnî Hz. (k.s.a) sofi talebelere verin; sadece sınavdan once okusunlar dediği duÂ:
''Kelamun kadimun la yumella simahu tennezzah en kavlin ve niyyetin bihi estefi min kullin ve dain ve magrufu bihi kelbi ve sem-i ve makleti fe Yarabbi metini sirri hurufi ve nevvi.