Allah'ı bize hep O'nun korkusuyla anlattılar ve ondan sonra Allah'ı seviyorum ya da seviyoruz dedik hep zoraki.Yani onu sevmemiz gerektiğini biliyorduk ama ona karşı bir sevgi de hissedemiyorduk bir turlu.İşte insanların bizim kalbimizde Allah sevgisini eksik hissedişimizin sebebi O'nun Merhameti'ni gorememiş bilememiş olmamızdır.Hani o cok merhametlidir diyip durdu bizim hacılar hocalar ama O'nun merhametini bize hic anlatamadılar cunku kendileri de bi haberdi o merhametten.
Tasavvufta şoyle denir hicbirşey yoktur ancak O vardır.Birini sevdin mi aslında O'nu sevmiş olursun birinden nefret edip yuz cevirdin mi aslında Allah'tan yuz cevirmiş olursun.Yani Allah'ın bize merhameti bizim birbirimize olan merhametimizde yansır,en cok ta bir annenin cocuğuna olan merhametinde yansır ya da bir sevgilinin eşine ya da babanın oğluna,kızına olan merhametlerinde yansır sevenin sevene olan merhametlerinde yansır.Allah'ın varlığını duşunurken O'nu bu şekilde algılarsak hayat bize cok daha mutlu ve aydınlık gelicektir ve O'na yaklaşmamız da cok daha mutlu olucaktır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah'ın Merhameti