İnsanları yoktan var edip, başıboş bırakmayarak gunun yirmi dort saati hesapsız nimetler veren Allah-u Teala, kullarından kendisine kulluk yapmalarını istemiştir. Gereken kulluğu yapanlara ‘Cennet’ vaad ederek insanların ancak cennet icin yarışmalarını tavsiye eder.
Cennete girmek imtihanladır. Ve imtihan suresi ise bir omrun tamamıdır. İman, sabır, şukur ve ibadetlerle kazanılan cennet zıt amellerle de kaybedilir.
İmtihanı kaybedenler icin de bir mekan hazırlanmıştır. Adına “Cehennem” denilen bu mekÂn, konuklarının yaşamlarına uygun bir şekilde donatılmıştır
Nicin yaratıldığını, Rablerinin kendilerinden nicin ibadet etmelerini istediğini ve ne şekilde imtihana tabi tutulduğunu unutan insanoğlu; cennet ve cehennemi gereği gibi tanıyamadığından dunya hayatını benimsemiştir. Dunya hayatının gecici guzelliği, yalancı yeşili ve mavisi gozlerini boyayarak cennet ve cehennemi unutturmuştur.
Gunun yirmi dort saati Allah-u Teala’nın kontrolunde, cennet hayali ve cehennem korkusuyla yaşanılmayan bir hayatta, nefsin tum istekleri yerine getirilerek (tabiri caizse, ki inanıyorum caiz) cehennem patentli amellerin cirit atmalarına izin verilir.
İmtihana tabi tutulan insanoğlunu iki ebedi mekan bekler: Ya cennet, yada cehennem. Başka da bir mekan yok. Cennete girmek isteyenler; nicin yaratıldığını, ne şekilde imtihana tabi tutulduğunu, nasıl bir Allah’a inandığını, Allah’ın kendilerinden nicin ibadet etmelerini istediğini bilmeleri gerekirdi.
İnsanoğlunun imtihan seruveni Ruhlar Âlemi’nde vermiş oldukları soz’le start aldığı icin kitabımıza Ruhlar Âlemi’ndeki diyalogla başlayıp dunya hayatı, olum ve sonrası ile de son verdik.
Calışmak bizden muvaffakiyet Allah’tandır
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah cc İnsana Ne Demişti ?