Doğum tarihi : 27-Eylul-1984
Doğum yeri : Napanee, Ontario, Canada
Sevdiği renkler : Siyah ve Kırmızı
Enstruman : Gitar
Annesinin Adı: Judy
Babasının Adı: John
Boy: 157 Cm
Hobileri: Kaykay ve Buz Hokeyi
AVRIL LAVIGNE
Son donemde en iyi cıkış yapan genc şarkıcılardan biri olan Avril Lavigne, kaliteli şarkıları, guzel sesi, boynundan eksik etmediği kravatı, kısa pacalı pantolonları ve cizgili coraplarıyla kendine ozel bir tarzı olan, "Britney Spears gibi olabilirdim ama ben, dış gorunuşumu değil muziğimi satmak istiyorum" diyerek genc yaşta unlu olmanın şımarıklığından da sıyrılmayı başarmış gibi gorunen şirin bir Kanadalı...
Avril, Kanada'nın beşbin nufuslu Napanee kasabasında, bir ev hanımının ve telefon firmasında calışan bir babanın ortanca kızı olarak dunyaya geldi. Annesinin "her zaman ilgi odağı olmak isteyen bir cocuktu" diyerek ozetlediği okul oncesi doneminde; yatağının uzerini sahne olarak hayal eden, cevresinde binlerce izleyeni varmışcasına havaya girip şarkılar soyleyen, zıplayarak konserler veren bu şirin genc kız, muzik dunyasına gercek anlamda ilk adımını kilisede soylediği şarkılarla attı... Ardından kucuk fuar alanlarında cocuk parcaları seslendiren ve gercek bir muzik tutkunu olan Avril, 'muziği meslek olarak secmesini' "yapmak zorunda olduğu iş" olarak acıklıyor.
Avril, şarkı yazmaya, ilk gitarını aldığı gun başlamış. "Dışarıdan eve her geldiğimde gitarımı elime alır, o gun başımdan gecenlerle ilgili sozler yazarım. İnsanların ne duşunduğu beni pek ilgilendirmiyor. Cunku onlar benim hissettiklerim, benim sozcuklerim" diyor kucuk kız... Belki de onu farklı kılan bu... Avril, kendisi gibi olmak ve 'istediği şeyi uretmek' dışında birşeyin gercekliğine inanmıyor. İlk fotoğraf cekimini anımsarken de bunu doğrulayan şeyler soyluyor; "İlk cekimde beni cok cekici ve alımlı gostermek istediklerini soylediler... Oysa ben doğal olmak, kendim gibi gorunmek istiyorum." Henuz 17 yaşında muzik piyasasını yerinden oynatan, peşisıra klipler cekebilecek olanağa sahip yapımcılarla calışan Avril, bu olgun davranışlarıyla gercekten ovguyu hak ediyor.
Avril Lavigne, bir radyonun duzenlediği yarışmayı kazanarak Ontario'ya gitmeye ve efsane isim Shania Twain ile yan yana şarkı soylemeye hak kazandı. Bu, onun icin oldukca onemli bir olaydı.. Belki de muzik piyasasına atılan adımların temelini oluşturuyordu. Ust uste gelen başarılar, Avril'ın, Napanee'deki okuluna bir sure daha devam etmesine engel olmadı. Asıl sıkıntısı, eğitimin iceriğiydi... Okulun "insan zekasını olcup geliştirmeye yetmediği" kanısında olan genc kız, eğitimini yarıda bıraktı ve muziğe ağırlık verdi.
Bir sure sonra cıktığı New York seyahatinde, sesi ve yeteneğiyle yapımcı Antonio Reid'in dikkatini cekti ve genc kız, Arista Kayıt Şirketi'yle sozleşme imzaladı. (Aslında bu yaklaşım, genc şarkıcının pek hoşuna gitmiyor; "Reid'in beni keşfettiği doğru değil, ben kendimi keşfettim" diyor.)
Daha sonra Manhattan'a taşınarak albumunun hazırlığına başlayan Avril icin ilk calışmalar oldukca sıkıntılıydı. Oldukca onemli, tecrubeli isimlerle bir arada olan genc şarkıcı, başka soz yazarlarının kendisi icin şarkı yazması fikrine karşı geldi. "Ben kendi muziğimi, kendi sozlerimle yapmalıydım" diyordu... Stresli goruşmelerin ve uykusuz birkac gecenin ardından Los Angeles'ta beyaz bir sayfa actı. Burada, yapımcı ve soz yazarı Clif Magness ile bir araya geldi. Avril'a gore Magness; tam kendisine uygun, şarkıcının ozgurluğune ve ozgunluğune destek veren eşi bulunmaz biriydi. Boylesine guzel başlayan bir işbirliğinin başarıyı getirmesi tesaduf olmayacaktı.
Keyifli ve ozenli bir calışmanın urunu olan ve tum şarkılarının sozlerini Avril'ın yazdığı "Let Go" albumu, 4 Haziran 2002'de piyasaya sunuldu. Buyuk ilgi goren ve kısa surede muzik listelerinde ust sıraları zorlayan album, video klipleriyle de guncelliğini koruyor. Avril, cıkış parcası olan 'Complicated' icin, "Ozel biri icin yazmadım. Hayatla, ilişkilerle ve aldatılan insanlarla ilgili bir şarkı" diyor...Avril Lavigne yeni albumunu 2007 Nisan ayında yayınlandı.Albumun adı ise The Best Damn Thing.
Albumler
* Let Go, (2002, Arista)
* Under My Skin, (2004, Arista)
* The Best Damn Thing, (2007, RCA Records)
Single'lar
# Complicated, (2002)
# Skater Boy, (2002)
# I'm With You, (2002)
# Losing Grip, (2003)
# Don't Tell Me, (2003)
# My Happy Ending, (2004)
# Nobody's Home, (2004)
# He Wasn't, (2004)
# Knocking Heavens Door, (2004)
# Fall To Pieces, (2005)
# Girlfriend, (2007)