EsselamunAleykum ve Rahmetullah Kardeşlerim
Duşundum ki boyle bi konu acmak lazım gunumuzde yaşananlara karşılık ;
Evet, başlıktanda anlaşılacağı uzere Allah kurallarının kısmen kabulunun mumkun olmacağı mu'minler tarafından bilinmektedir. Fakat gunumuz ısrarcı insanları kendilerine gore yorumluyorlar Kur'anı.! Kucuk bir ornek vermek istiyorum bu konu hakkında : Orneğin başını kapatan bir kızımız ( ablamız ) bunu neden yaptığını biliyor mu ? Sorarsak vereceği cevap Allah ın rızasını kazanmak icin kapıyorum olacaktır. Yine bu kızımıza namaz kılıyor musun dendiğinden cevabı hayır oluyorsa bu kimse başortusunu kesinlikle Allah rızası icin takmıyordur bunu bilmenizi istiyorum.Birde erkekler hakkında ornek vereyim. Bizden biri namazını tam kılıyorda elini zinadan gozunu haramdan alamıyorsa bu da Allah rızasını kazanmak icin yapılmış bir durum değildir.
Aranızdan kimseler diyecekler ki : Bunları yaptığımızda sevap kazanmıyormuyuz peki. Elbette kazanırsınız. Sonucta zamanınızı Allah icin harcıyorsunuz fakat namazı Allah'ın kuralı olduğu icin kılıyorsunuzda zina yada haram Allah'ın kesin yasak kıldığı durum değil mi ? Şu halde goruluyor ki namazla birlikte diğer kurallarada uyulmazsa o gunahların namazı alıp gotureceği apacık ortada!
Belki kıldığınız o namaz yada o ortu sizi cehennem ateşinden uzak tutabilir fakat o namaz ve ortu size cennet'i de kazandıramaz.Hadi , kazandırdı diyelim ama unutmayalım ki cennet kat kattır..Allah ın kurallarını ihlas dışında yapanlar bir cennete mahkum kalabilir..Oysa ihlas icinde Allah ın daha buyuk cennetlerini isteyenlere elbette dereceler vardır.Bu, Allah kurallarının birbirinden ayrılmayacağının gostergesi olarak bilinmelidir.Şu halde bu kısa dunya'da işimizi riske atmaya gerek yok diye duşunuyorum..
Allah diyor ki : Sabreden ve haramdan uzak duranlar icin mukafatlar vardır. Onları ebedi kalacakları olum korkusuda olmayan adn cennetlerine yerleştiririz.Onlar orada mutludurlar ve en buyuk korku onları tasaya duşurmez. ( Duşunen kimseler icin burda nice oğutler vardır )
Umarım yazdıklarım azda olsa bir fayda sağlar kardeşlerim..Hakkınızı helal edin.
DOSTANE
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah'ın Kurallarını Kısmen Kabullenmek !