Arkadaşlar annem sabah TGRT yi izliyordu.Osman Unlu hoca cıkmış ben de kulak misafiri oldum.Cok guzel şeyler anlattı.Ben aklımda kalan bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.Yanlış olan bir şey varsa lutfen duzeltin.

Ben olayın gelişme aşamasını tam hatırlayamıyorum ama şoyleydi heralde:

Peygamber efendimiz (s.a.v.) birgun Abdullah bin Omer'e (r.a.) iltifat eder.Sonra sebebini sorarlar.Efendimiz (s.a.v.) cevaplar: "Allah herkese ahirette beraat edip etmeyeceğini haber verir.Ama Abdullah'a burda beraat vardır.". Nedenini sorarlar,Efendimiz(s.a.v.): "Abdullah her zaman 'Allahım ahirette vucudumu o kadar buyut ki cehennemi tek başıma doldurayım.Boylece Muhammed ummetinden kimse cehenneme girmez.Hem boylece sen de vaadinden donmuş olmazsın' diye dua ederdi."diye cevap verir.

Burda bir acıklama yapma istiyorum.Allah(c.c.) insanları ateşten korumamızı emretmiştir.Ateşlerin en buyuğu de cehennem olduğuna gore etrafımızdaki insanları cehennemden korumalıyız.Bu bize emredilmiştir.Bunun tek yolu da o insanlara İslamı anlatmaktır.İslam da en guzel yaşayarak anlatılır.

Eksik bişey varsa lutfen duzeltin.Bir de ben "ibn-i" mi yazmalıydım,"bin" mi yazmalıydım karar veremedim."bin" yazdım.İnşallah doğrudur.

Saygılar...