Bu soruya genelde ilk tepki “Nasıl yani!” şeklinde olur; kaşları kaldırarak soylenen “Ne demek istiyorsun?” sorusu da, devamında gelen ikinci cumle…
Şunu demek istiyorum.
Bu soruya “Annem babam Musluman olduğu icin Muslumanım” cumlesinden farklı bir acıklamayla cevap verebiliyor muyuz?
Ya da bu cumle karşısında “Peki Fransa’da, İsrail’de, Uganda'da doğsaydın yine de Musluman olur muydun; nasıl?” sualine verecek cevabımız var mı?
“Muslumanım cunku…” diye başlayan bir izahımımız var mı?
Gectim Kur’an’da yazılanların ne anlama geldiğini, beş vakit namaz toplamında gunde kırk kere okunan, kaybedilen bir yakının arkasından ruhuna hediye edilen Fatiha Suresi’nde, (Biz de buna “Elham” da derler) bir satırlık İhlÂs Suresi’nde (buna da “gulfu”) ne der, ne buyurur Yuce Allah, bilenimiz var mı?
Kacımız merak etmiştir; namaz kılarken neden dik durulduğunu, eğilmeyi, yuzu yere kapamayı, sağa sola baş dondurmeyi?
Kur’an neye gore “son kitap”tır; İncil, Tevrat?
Peki, bunları Kur’an’la mukayeseli olarak okuyanımız ve bunun sonucunda “Kur’an son kitaptır cunku…” cumlesi kurabilenimiz var mı?
Pardon!
Once şunu sormak daha doğru: Kacımız bir Kur’an meali ya da tefsiri okudu?
Neyse, neyse…
Hocalığım tuttu gene.
Ustunde bu kadar kafa patlatacak ne var, oyle değil mi?
“Biz babadan boyle gorduk.”
Hepi topu, gunde beş vakit namaz, yılda bir ay oruc, beş kandil, iki bayram değil mi Muslumanlığımızın alameti?
Bir de, yakınlarımızı kaybettiğimizde kıldığımız cenaze namazı...
Bir gun de onlar bizimkini kılar; ne soru kalır geriye, ne sorun.
Kaynak : http://www.internethaber.com/neden-m...#ixzz1siDHKtgX
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Nicin muslumansınız