EsselÂmu aleykum
B i s m i l l  h i r r a h m a n i r r a h i m
Konu : T a n ı ş m a
Ben aranıza yeni katılan Mekkavi isimli uyeyim.
Bu sitede gorevli değerli yoneticiler, konu acan yazarlar, misafirler ve ziyaretciler herkesi tekrar Selamlıyorum.
Âlemleri yaratıp, var eden her şeyin rabbi olan Yuce Allah’a hamd ediyorum, sena ediyorum ve daima şukrediyorum. SelÂtım ve selÂmım omru boyunca insanlara, Cenabı Allah’ın kanunlarını ve hukumlerini tebliğ eden oğreten doğru yola davet eden Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v.’in uzerine olsun.
Hicbir mazeretim olmadığı halde koşeme cekilerek bildiklerimle beraber ahirete intikÂl etmek istemedim. İslÂm dini konusunda ne biliyorsam, ne okuduysam, okullarda ne oğrendiysem bunları sizlerle ve site okuyucuları ile paylaşmak istiyorum.
Allah’u TeÂlÂ’nın izniyle yazılarım okunursa ve uygulanırsa yararlı olacağına inanıyorum. Halen aynı isim altında diğer bazı sitelere de mesajlarımı gondermeye devam ediyorum.
Yazılarımda yanlışım olursa, lutfen bu yanlışı bana bildiriniz.. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi ve mağfireti uzerinize olsun. Hoşca kalın.
Acıklama :
Aslı Arapca olan, Camiussağir hadisi şerif eserinin muellifi İslÂm alimlerinden hadis hafızı CelÂleddin Abdurrahman Essuyuti’ye aittir. (rahimahullah).
Hafız Essuyuti’nin Eserindeki, hadisi şeriflerin acıklamalarını yaparak Faydul kadir adını verdiği altı ciltlik eserin muellifi ise İslÂm alimlerinden Abdurrauf Elmenavi’dir. (rahimahullah).
Allah (c.c.) onlardan razı olsun ve ilimlerinden istifade etmemizi nasip etsin. Arapca aslının baskı tarihi 1972 MilÂdi 1391 Hicri.
10. 031 adet Hadisi şerifi iceren, altı ciltlik Faydul kadir hadisi şerif eserindeki sahih hadislerden bir bolumu olan 700 adet hadisi şerifi Turkce ye ceviren İbrahim Beşer.
Bu kitaptaki bilgiler butun İnsanların İstifadesi icin hazırlanmıştır. Tanıtım amaclı yazılar dahil orijinaline sadık kalmak kaydıyla izin almaya gerek kalmadan kısmen veya tamamen coğaltılabilir kopyalanabilir.
Yukarıda konusu edilen 6 ciltlik Faydul Kadir hadis eserinden 700 sahih hadisi şerifin Turkce cevirisini, yeri gelince Âyeti kerimeler ile birlikte sizlerle inşa’Allah paylaşacağım.
Cenabı Allah muminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dunyanın ve ahiretin guzelliklerini nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v.’e Cennette komşu eylesin.
Sevgiler ve saygılar… Hoşcakalın… Mekkavi.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- T a n ı ş m a