Kuran-ı Kerim in yazılışı
Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed doneminde yazıya dokulup bir kitap haline getirilmemiştir. İlk kez Hz. Ebubekir'in halifeliği doneminde derlenip bir araya getirilerek kitap şekline sokulmuştur. Ondan once sahabelerin ezberinde, ve ceşitli nesnelerin uzerinde saklanmaya calışılmıştır.Bazı ayetler tek bir kişide rastlanılmıştır.İlk yazım sırasında bu konuda gorevlendirme konusunda tattışmalar yaşanmıştır.
Daha sonra Hz. Osman'ın halifeliği doneminde, ceşitli yerlerde Kuran-ı Kerim in okunuşu ve lehcesi nedeni ile sorunlar cıktığı belirtilerek yeni bir komisyon oluşturulup yeniden yazılmıştır.Bu yazım sırasında ilk mufta Hz. Ebubekir'in kızından -Hz. Hzfsa- alınarak bu mufta dan faydalanılmıştır.Son yazılan Kuran-ı Kerim coğaltılarak -4 veya 7 adet olarak ileri surulmekte- dağıtılmış, onceki yazılı Kuran-ı Kerim ler toplatılarak yakılmış, ilk mufta iade edilmiştir. Ancak kimileri kendilerine ait muftaları yakmamışlardır.
İslam kaynakları bilgilerinde sure ve ayet sayılarında celişkiler bulunmaktadır.Ayrıca ilk ve son yazım arasında farklılıklar eklemeler konusunda bilgiler de yer alır.
Son Kuran-ı Kerim de sureler iniş sırasına gore değil uzunluk, icerik v.b. kıstaslara gore duzenlenmiştir. Orneğin iniş sıralamasında 92. sure olan Bakara -Sığır- suresi yazılışta 2. sıraya konmuştur.Kuran-ı Kerim, gerek yazılış, gerek uslup ve gerekse icerik bakımından Mekke ve Medine sureleri olarak ikiye ayrılır. İniş sıralamasına gore ilk 90 sure Mekke sureleridir. Medine sureleri icerik olarak İslam devletinin kuruluşunu esas alan hukuksal ayetlerle donatılmıştır.

arkadaşlar bunu bir sitede buldum bu yazıyı beni cok rahatsız etti bunu uyelerden biri gondermişti bu konu da fazla bilgim olmadığı icin cok rahatsız oldum bu konuda duşuncelerinizi alabilirmiyim lutfen kafamdaki soru işaretlerini yok edin duygusal değil duşunerek yazalım cunku bu bir alıntıdır