Tirmizi'nin nakline gore, Resul'i Ekrem:
"Kiyamet gununde ummetimden biri, her birinin uzunlugu goz gorunceye kadar olmak uzere doksan dokuz defter ile gelir. Bu defterlerin hepsi de buyuk gunahlarla dolmustur.
Allah Teala:
- Bu gunahlari hep sen mi isledin, yoksa melekler ilave mi ettiler? Bunlari hatirlar misin? Diye sorar.
Adam:
- Evet, ya Rabbi, butun yaptiklarimi hatirliyorum, bu gunahlar hep benimdir, melekler hicbir sey ilave etmediler, der.
Allah Teala:
- Sana zulmedilmez, bu doksan dokuz defter icin de iki satirlik bir ibadetin var o da "La ilahe illallah Muhammedun Resulullah" mubarek kelimesidir. Haydi terazinin basina gel buyurur. Adam da terazi basina gelir. Terazinin bir gozune 99 defteri ve bir gozune de Kelime-i Tevhid yazili olan kagidi korlar ve bu kagit agir gelerek adam Cennete girer. Zira icinde Lafza-i Celal bulunan Kelime-i Tevhid'e hicbir sey agir gelmez." Buyurdu.
Yine nakledildigine gore, kiyamet gunu terazi basinda gunahlari agir gelen bir kisinin cehenneme gitmesi emredilir. Bu adamin kirpiklerinden bir kil " Ya Rab, senin peygamberin, "Allah korkusundan yas akitan goze cehennem atesi haramdir" buyurdu. Halbuki biz senin korkundan bu adamin akittigi goz yaslarindan islandik" der. Allah Teala'da adami afveder. Cebrail Aleyhisselam da bu durumu boylece mahser halkina duyurur.
Yine nakledildigine gore, terazi basinda adamin birinin gunahlari agir gelir. Ahirette sevap alisverisi oldugu icin bir miktar sevap bulmak uzere kendisine musaade edilir. O da bir dostuna basvurur. Dostu Allah rizasi icin butun sevaplarini ona verir.
Allah Teala adama:
- Sen ne yaptin, sevapsiz Cennete girilmeyecegini bilmez misin? Buyurur. Adam:
- Bu dunyada senin rizan icin beni severdi, ben de simdi senin rizan icin kendimi feda ederek sevaplarimi ona verdim, der.
Allah Teala:
- Siz aciz kullar boyle yaparsaniz, ben merhamet edenlerin en merhametlisiyim, ikinizi de affettim girin cennete buyurur.
SIDDIK NACI EREN EFENDI
OLUM KIYAMET VE AHIRET (215)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allahu Teala nın Merhameti