Gunumuzde cinci ve bakıcı adı altında bir takım soyguncular turedi. Evlenemeyenler, işi bozulanlar, eşi ile gecinemeyenler, eşyası calınanlar, gonul darlığında, sıkıntıda olanlar ve inanc zayıflığından bunalımda olanlar bu sapıkların kapılarında surunuyorlar.
Dinimizde, gaybı (gizliyi) yalnız Allah bilir. Peygamberler kendilerine vahiy yolu ile bildirilmeyen gaybi olayları bilemezler.
Hazreti Yakub peygamber olduğu halde cok sevdiği evladı Yusuf'un kuyuda olduğunu bilemedi.
Peygamberimizin devesi kaybolmuştu. Sahabeler arayıp bulamadılar. Allah'ın izni ile Cebrail geldi, devenin yerini ve yularının calılara takılı olduğunu soyleyince gidip buldular.
Bir sefer donuşu verilen istirahat molasında Hazreti Aişe'nin gerdanlığı kaybolmuştu. Peygamberimiz ve sahabeler aradılar, bulamadılar. Hareket etmek uzere develer ayağa kalkınca, aranılan gerdanlık Hazreti Aişe'nin devesinin altından cıktı.
Peki cinciler cinlerin vasıtası ile gizli şeyleri bilemezler mi?
Cinler halk arasında cok aşırı abartılmış olmalarına karşın, gercekte cok kucuk ve aciz varlıklardır. Ayrıca, Peygamberimiz hem tum insanların ve hem tum cinlerin Peygamberidir. Ebubekir'ler Omer'ler peygamberimizin sahabeleri olduğu gibi, o zaman iman eden cinler de Peygamberimizin sahabeleri idiler. Eğer cinler gizli şeyleri bilselerdi, Peygamberimiz kaybolan eşyaları onlara sorar ve istihbarat işlerinde onlardan yararlanırdı.
Bir gun camiye giderken, genc bir din kardeşim ağlayarak yanıma geldi. "Kayın pederim, kayın validem ve kayın biraderim eşimi ve cocuğumu alıp goturmek icin evime geldiler ve eşyaları toplamaya başladılar" dedi. Yardımcı olabilme umidi ile evine gittik. Bizi cok soğuk karşıladılar. Oturup birkac kelime konuşmaya guclukle razı edebildim. Kayın valide soze başladı:"Kızımın evlendiği uc sene oldu ve bu arada bir de torunumuz dunyaya geldi.
Ancak bir seneden beri kızımın icinde aşırı sıkıntı var. Hemen uc bakıcıya gittim, ucu de kızıma buyu yapıldığını ve bunun da kocasının yakınları tarafından yapıldığını soylediler." "Peki" dedim. " Buyu yapıldığını ve hem kimler tarafından yapıldığını bildikleri halde, neden yapılan buyuyu cozemediler?" " Cozmek icin cok uğraştılar, cok muskalar verdiler ve ben de dunyanın parasını harcadım ama, karşı taraf surekli tazeliyormuş" dedi. Yuzlerine baktım, ne desem inandıramayacaktım. Kayınbiradere dondum: " Allah rızası icin, anneni ve ablanı hemen arabana bindir ve annenin daha once gittiği ve sozlerine kesinlikle inandığı o uc bakıcıya birlikte gidin. Sakın daha once gittiğinizi soylemeyin. Birinci bakıcıya, ablanın kız olduğunu, isteyenlerinin olduğunu, ama bir turlu evlenemediğini soyleyin. Hic duşunmeden hemen ablana buyu yapılıp kısmetinin bağlandığını soyler.
İkinci bakıcıya, ablanın evli olduğunu, ancak cocuğunun olmadığını soyleyin. O da hemen buyu hikayesini uydurup rahminin bağlandığını soyler. Ucuncu bakıcıya, ablanın altınlarının calındığını soyleyin. O da yakınlarınızdan filan eşkalde kişilerin caldığını soyler. Eğer, inandığınız o uc bakıcı, ablanın evli olduğunu, bir cocuğunun bulunduğunu ve altınlarının calınmadığını bilip, ancak kocasının yakınları tarafından buyu yapıldığını kesinlikle soylerlerse, hem sizin masraflarınızı ben karşılayacağım ve hem sizinle birlikte gidip o uc bakıcının ayaklarının altını opeceğim diye yemin ettim.
Ancak.. Sizin sorunuza gore hemen bir buyu hikayesi uydururlarsa, onların yalancı ve sahtekÂr olduklarına inanır mısınız? dedim. Kabul edip gittiler. İki saate varmadan donup geldikleri zaman, ellerinden gelse o uc bakıcıyı boğup oldureceklerdi.
Cok şukur yalancıların mumu sonmuş ve bir aile yuvası yıkılmaktan kurtulmuştu. Sıkıntıdan kurtulması icin beş vakit namazını vaktinde ve guzelce kılmasını ve her gun yuz defa " Lailahe illa ente subhaneke inniy kuntu minezzalimin" duasını okumasını tavsiye ettim.
KAYNAK :
Ahmet Tomor Hocaefendi nin "Kur'an'dan Bir Nur Fatiha Suresi" Adlı Kitabından alınmıştır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- CiNLer HeRŞeyi BiLirMi