selamun aleykum
unutulmuş bir sunnet buldum sizinle paylaşmak istedim eğer sizde de varsa yazın bilelim . bu sunnetin adı tahnik
peygamberimiz zamanında birinin cocuğu olduğu zaman hic annesini emmeden cocuğu aleyhisselatu vesselama getirirlermiş. o da yanınızda hurma var mı dermiş. hurmayı ağzıyla kıvamına getirir yani ciğner sonra parmağıyla cocuğn damağına ovalarmış . bu yeni bebeğin midesine giden ilk lokma olurmuş .
birincisi annesinin karnından yepyeni bir aleme gelen bu cocuk once boyle bir tadı (meyve şekeri fruktoz) alınca acaba burada başka benim bilmediğim ne lezzetler var diye bir merak bir iştiyak hisseder ve bu merak onun zekasına musbet tesir eder. askerlik yapanlar bilir tufeğin namlu ucunu bir milim kaydırırsanız mermi hedeften cok fark eder. aynı bunun gibi yeni bebekte de dunyaya karşı bu merak hissi zekasını cok geliştirir
ikincisi aksi durumda mesela yepyeni bu buyuk dunyadan korkacak annesinin kanatları altına saklanarak dunyaya sırtını donecek bu da zarar olacak yanlış anlaşılmasın kardan zarar
ucuncusu zannımca bunu diş temizliğine dikkat eden biri yapsa iyi olur
dorduncusu peygamberimiz 2 torunundan birine tahnik yapmış diğerine yapamamış nasip olmamış yaptığının soyundan alimler diğerinden evliyalar gelmiş alimler evliyalardan ustunmuş
beşincisi benim bir arkadaşım vardı adı yunus tu bu cocuk bizden az calışıp cok not alırdı ben doğduğumda dedem ağzıma tukurmuş derdi demek dedesi buna tahnik yapmış annesi felan bilmediğinden yanlış anlamış yanlış aktarmış
altıncısı bir arkadaşım bebeğine tahnik yaptı daha diyor hastaneden cıkarmadan diğer bebeklerle aynı odada oksijen cadırlarında iken bakmış demiş ki hepsi uyurken şu cingoz cingoz etrafına bakan bişeyler araştıran cocuk benimki mi sormuş ewet demişler
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- unutulmuş bir sunneti oğren oğret :)