Allah sizi bir tek nefisten yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin icin hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında uc katlı karanlık icinde ceşitli safhalardan gecirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mulk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Oyleyken nasıl oluyor da cevriliyorsunuz?

zumer 6

allah sizi tek bir nefisten yarattı .

allah = allah
sizi = tum insanlıgı
bir tek = "bir tek" dikkat edin bir deil tek deil . bir tek . yani sadece bir tane olan
tek = eşi olmayan
nefisten = ozvarlık . kişilik . bu cok onemli kacırmayın bunu anlatacagım .
yarattı =yarattı .

allah tum insanları sadece bir tane olan ve benzeri olmayan bir ozvarlıktan,kişilikten yarattı .

sonra = bakın buda cok onemli . neyden sonra ?
biz yaratıldıktan sonra . yani tum insanlık yaratıldıktan sonra
ondan da = yani bu kişilikten de , ozvarlıktan da
eşini = ona eş olacak onun benzerini
yarattı .

allah tum insanları sadece bir tane olan ve benzeri olmayan bir ozvarlıktan,kişilikten yarattı .o kişiliktende onun eşini yarattı

Sizin icin hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi.

sizin icin = insanlar icin
hayvanlardan = hayvanlardan
sekiz eş= sekiz tane eş
meydana getirdi = burası cok onemli . allah bunu yaratmıyor . meydana getiriyor . yani olan birşeyden bahsediyor .

şimdi sıralamayı kacırmayın arkadaslar cok onemli .ilerde anlıyacaksınız.

Sizi de annelerinizin karınlarında uc katlı karanlık icinde ceşitli safhalardan gecirerek yaratıyor.

sizi de = insanları da . işte bu cok onemli ."da" eki .
yani allah once bir nefisi yarattı . sonra onun eşini yarattı .
insanlar icinde hayvanlardan 8 eş yarattı . bunlar cok onemli sırayı kacırırsanız anlamazsanız hicbirşey anlıyamazsınız.
bunları allah yaratıyor sonra biz insanları da ...
annelerinizin = annelerimizin
karınlarında = karınlarında
uc katlı = uc tane kat seklinde olan
karanlık = karanlık .
icinde = icinde
ceşitli = ceşiti bol cok olan
safhalardan = evrelerden
gecirerek = gecirerek
yaratıyor = yaratıyor .

İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır

işte bu yaratıcı = yani tum bunları yaratan .
rabbiniz allahtır .

Mulk O'nundur
mulk = taşınmaz mal . değiştirilemez mal .
onundur = allah ındır

O'ndan başka tanrı yoktur.

ondan = allah tan
başka = haricinde
tanrı = yaratıcı .ilah
yoktur =mevcut deildir .

Oyleyken nasıl oluyor da cevriliyorsunuz?

oyleyken = bunları bildiginiz halde
nasıl oluyor da = nasıl oluyor da diye soruyor allah .
cevriliyorsunuz = burasıda cok onemli .cevrilmek .
ceviren = belli deil .
cevrilen = insanlar . tum insanlık .
tum insanlık nasıl oluyorda cevriliyoruz . kendi şahsımız anlıyacaksınız arkadaslar acele yok

şimdi anlıyacagınız dilden yazayım .

Allah sizi bir tek nefisten yarattı,
allah bizi bir tek kişilikten yani kişilik nerdedir ? DNA
allah tum insanlıgı sadece bir tane ve eşi olmayan bir DNA yani dna zincirinden yarattı .
ilk DNA da ademe ait idi . allah ilk onu yarattı .
sonra da bu DNA allah onun eşini yarattı .
tum insanlık icin allah hayvanlardan sekiz tane eş meydana getirdi
hayvanlar kelimesi cok onemli . bu kromozomlar ve hucreleri bilincsiz aklı olmayan yaratıklardır . bunlar tabiri caizse hayvandır .
evet kromozomlar diyorum . cunku DNA kromozom sayısı 2n dir .
işte allah 8 tane eş meydana getirdi . peki biz meydana getirme olayına ne diyoruz . soyleyim .

dollenme :

- Mayoz Bolunme -
Kromozom sayısını yarıya indiren bolunme şeklidir.Bir hucreden farklı kalıtsal ozellikte 4 hucre meydana gelir.
Mayoz-I ve Mayoz-II olmak uzere 2 bolunme gercekleşir.
Mayoz-I :
- Mayoz-II :
Mayoz-I ‘i takip eden mitoz olup hucre sayısını arttırmaya yonelik bir bolunmedir.

dollenme sonucunda
toplamda 8 tane kromozom sayıs (n) olan hucre meydana gelir . bunlarım kromozom sayısı 23 tur . bunlar insanın asıl hucreleri deildir . bunlar eşleşecek ve bizim dna mız ortaya cıkacaktır. kromozom sayısı 2n olan yai 46 .
işte bu hucrelere allah hayvan diyor . bu hucreleri allah bizim icin meydana getirdi hz adem ve hz havva nın dna sından baslıxxxxx bu boyle oldu hep . bir onların yaradılısı farklı ıdı.

heyecan varmı arkadaslar ben arastırırken gercekten hayretler icinde kaldım .

burası tam mucize . bu olay ana rahminde olmak zorunda deil
o yuzde anne karnında sizi yarattım kısmına dahil etmemiştir allah . cunku bu suni yoldan olabilir . nasılmı

tup bebek ve turevleri :
Yardımcı ureme teknikleri kadın vucudunda uretilen yumurta hucrelerinin vucut dışına alınarak erkeğin spermi ile laboratuvar ortamında dollenmesi ve elde edilen embriyonun kadın rahmi icine geriverilmesi ilkesine dayanır.

evet gordunuz dısardanda bu olabiliyor . sonra ana rahmine veriliyor .

sonra insan uc karanlık safha geciriyor ana karnında ve boyle yaratılıyor. neymiş bakalım.

Prenatal Donem (Doğum Oncesi Donem):

1- Ovum Evresi: Dollenme anında ikinci haftanın sonuna kadar.
2- Embriyo Evresi (Embriyon): Ucuncu haftadan sekizinci haftanın sonuna kadar.
3- Fetus Evresi: Ucuncu aydan doğuma kadar olan donem.

işte onlarda bunlarmış .bu kısmı bilmiyorum fazla ama zaten bunu cok guzel anlatan yerler var . ordan editlerim istek olursa. devam edelim .

İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır.
bunları yaratan allahtır . ilk kromozomuda allah yarattı eşinide.
bunlar dollenirken rasgele birleşir . genetik kodlar rasgele birbirleri ile eşleşir.yani bu "rasgele" sandıgımız tabir aslında allah ın meydana getirmesi imiş . ve bu cıkan 8 kromozom allah ın meydana getirmiş olması imiş .
işte tum bunlar "yaratan allah" mış .

Mulk O'nundur= tum bu genetik sermayemiz ona ait imiş .

O'ndan başka tanrı yoktur
allah tan başka tanrı yokmuş .

peki allah bunları bize neden soyluyor . burası cok onemli .
yani hickimse bunları meydana getiremez bu sadece kendisine ait bir ozellikmiş. insanı yaratmak yani allah ın işi imiş .

Oyleyken nasıl oluyor da cevriliyorsunuz?

hal boyle iken nasıl oluyorda insanlar tekrar dunyaya gelebiliyor . bu tekrar dogum inancı vardı hatırlamıyorum . budizimmiydi ne idi .
tum bunlar boyle iken nasıl oluyorda insanlar yeniden doguyor ? bunu ancak allah yapar .
insan kopyalama olamaz . yeniden dogus olamaz .bir insanın huyunu değiştirme olmaz . şeklini şemalini fiziksel ozelliklerini değiştirme olmaz .

bakın buralar cok onemli zira ayetin devam eden ayetinde goreceksiniz . okursanız tabi

şimdi birkac kelimeye bakalım . tam mucize.

hayvanlar = bilincsiz canlı yaratıklar . bu yuzden bu kelime kullanılmıstır . peki başka ne sebebi vardır .
hayvanlardan 8 eş cunku onların hucrelerindeki kromozom sayısı normal insanınkiinin yarısıdır . bu hucreler tam bir insan hucresi deillerdir . bunlar bu yuzden hayvandırlar. kromozom sayıları 23 tur

başka ;bundan tam emin deilim ama
mayoz bolunme sonunda 8 eş bitkilerde cıkmaz . onlarda 4 tam hucre cıkar . yani bu yuzdende hayvanlar tabiri

eş = birbirleri ile birlikte olan . kromozomlar eşleşir . tek başlarına kalmazlar .
nefis = insanın kendisine has olan ozelligi . ozvarlıgı . herkesin ki ayrıdır . DNA sı
cevrilmek = neden ozellikle cevrilmek kelimesi. cunkuhukmu var
1)yeniden dogmak. kopyalanmak . tekrar dunyaya gelmek
2)huy değiştirmek
3)fiziksel ozellikleri değiştirmek
kısaca dna değiştirmek .

ilk DNA ademe ait idi . allah ondan da bir eş yarattı . oda havva idi . yani ademden havva yaratıldı . yani ademde havva nın kromozomları mevcuttu allah da havva nın DNA sını yarattı

Y kromozomu, iki eşey kromozomundan biridir. Butun erkeklerde normalde "46, XY" normal karyotip olarak X kromozomuya birlikte bulunur.

Eşey kromozomları insanlarda bulunan 23 homolog ciftin biridir. Y kromozomu, erkek hucrelerindeki toplam DNA'nın %2,5'ini icerir.

Her insan normalde eşey kromozomlarından ikisini bulundurur. Kadınlar X kromozomuyla birlikte X'ten bir tane daha taşırlarken (46, XX), erkekler, X'in yanında Y kromozomunu (46, XY) bulundururlar.

o yuzden ilk yaratılan erkek idi . kadında erkege ait Y kromozomu yok .

buda ayrı bir mucize.

meydana getirme = yaratma yerine kullanılmış . var olandan cıkarıyor cunku .

işte bu dollenme insanların ve cıkan kromozomlar bize ait ve biz yaratılalım diye . yani kendi DNA mız yani kişiligimiz oluşmuş oluyor . ve 8 tane (n) tane kromozomlu hucre eşleşmeye hazır şekilde bekliyor eşleşmeyi .eşleşip bizi oluşturacaklar . allah bizim icin bunları meydana getiriyor boylece yaratılmıs olacagız.ilk DNA mıza kavusacagız.bu dollenme ana rahminde olmak zorunda deil.ama sonraki yaratılışımız ana rahminde. yeri orası.başka yerde olamaz.ancak dollenme dısarda oluyor gorduk .allah bunu cok guzel gostermiş ayetinde. bu ama ana rahminde kesin .

annelerinizin karınlarında = allah burda hukum veriyor . annelerinizin diyor bakın bu cok onemli . sizi doguranın demiyor . doguracak olanında demiyor .annlerinde demiyor. annelerinizin diyor .
tup bebek yapanlara duyrulur . cocuk kimin karnında ise onun cocugudur . o onun annesidir . yumartası alınan kişi deil . allah burda hukum veriyor .
taşıyıcı anne olayı yalan yani . kim karnında taşıyorsa annesi odur .

baya mucize var maşallah ayette .
şimdi bide diger acılardan bakalım . her tarafı mucize

-----------------------------------

şimdi ayet başka nelere hukum getiriyor bakalım .

hz ibrahim oglunu kurban etmeye soz verdi . allah ise ona rahmet etti. ve hayvanlardan .
evet yani mevcut olan hayvanlardan . var olan hayvanlardan
8 tanesini kurbanına eş olarak aynı sayarak yani meydana getirdi .
bunlar keci deve inek koyun ve bu hayvanları eşleri
ama yavruları deil . bu 8 hayvan allah a kendini kurban etmene eş sevap olarak . oyle buyuk sevap yani bu haybanları kurban etmen allah a . diger hayvanlar deil . bunlar . yavrularıda deil . curugu carıgıda deil .

-----------------------------------------------

evett arkadaşlar anne karnındaki safhalar deil ama bu kromozom olayı dollenme olayı sanırım benden once soyleyen olmamıs.hayret ettim .yada ben bulamadım .
bakın kelimeleri sırası ıle eksiksiz okuyunca neler ortaya cıkıyor.
bir sonraki ayeti okuyun hele allah insanlara ne uyarılar yapıyor .onlarıda yazacagım allah ın izni ile .

--------------------------------------------------------------------

Zumer 7

Eğer inkar ederseniz, şuphesiz Allah, size muhtac değildir. Bununla beraber O, kullarının kufrune razı olmaz. Eğer şukrederseniz sizden bunu kabul eder. Hicbir gunahkar diğerinin gunahını cekmez. Nihayet hepinizin donup gidişi, Rabbinizedir. Yaptıklarınızı O size haber verir. Cunku O, kalplerde olan herşeyi hakkıyla bilendir.

hızlı hızlı anlatacagım . bu ayette tam bir mucize hukmu cok .bircok anlamı var .

Eğer inkar ederseniz, şuphesiz Allah, size muhtac değildir.

eğer insanlık bunu inkar ederse

şuphesiz = cok onemli bu . kesin bu . allah bize bişey soyluyor . dikkat

allah size muhtac deildir .
bakın allah insanların hicbirine muhtac deildir . bundan şuphe etmeyin . peki neden inkar ederseniz diyor allah ????

cunku bunu inkar yaratana saygı gostermeme ile olur . bende yapabilirimle olur . allah şuphesiz size muhtac deilim ! diyerek kesin hukmunu soyluyor . yani yapamazsınız .
kolonlama yapamazsınız . olen birini tekrar doguramazsınız .
kimsenin kromozomları ile oynuyamazsınız . kimsenin kromozomlarını belirliyemezsiniz . dna sını bozamazsınız . ve ya kopyalayamazsınız .
1 tanesini bile ! allah kimseye muhtac deil . bu allah a aittir.

Bununla beraber O, kullarının kufrune razı olmaz

bunu yapamazsınız ama allah bununla beraber kullarının yani insanların
kufrune = bunu denemek allah a kufurdur . birşeyi yaratmaya calısmak . birinin dna sı ile oynamaya calısmak . birisinin kopyasını yapmaya calısmak
işte bu allah a kufurdur .
ve allah bundan razı olmaz .
peki hayvanlar icinde gecerli bunlar ???
bilmiyorum . ama yuzde 99 gecerli sanırım . kromozom larla oynayamaz kimse .

ayrıca başka bir hukmu daha var . hickimse lanet olsun allah beni boyle yaratmıs . ben şoyleyim ben boyleyim derse işte o kufurdur .
peki hormon hapları ? evet bunlarda kufurdur . size verilene mudahale ediyorsunuz .
peki estetik ? şimdi yukarıdaki ayette allah ana karnında da insanın yaratıldıgını soyluyor . yani estetik amaclı bu niyetli yapılan herşey bir kufurdur . bu amacla yapılan hicbirseyden allah razı olmaz.allah ın yarattıgına mudahaledir .
peki bir kaza gecirmiş isek ve cok kotu sekil aldı ise biyerimiz? adı ustunde kaza . bu kufur deil benim fikrim . ama tam dusunmedim . oladabilir
ameliyat oluyoruz burnumuzdan burnumuzuda duzelttik arada
bilmiyorum . ama ameliyat sonrası hoş bir tablo cıkmama ihtimali var idiyse olabilir . sanırım ama bunada kesin bişey diyemem . ama kesin cıkmıyacaksa yani şekli degisecekse kesin ise bu olabilir .

işte bu kufurlere allah razı olmaz . aklıma baska gelmiyor . artık konusa konusa buluruz arkadaslar

Eğer şukrederseniz sizden bunu kabul eder.

eger siz size verilen kromozoma yani kendi dna yapnıza şukrederseniz allah bunu kabul eder . ve ya siz ana karnından dogus halinize şukrederseniz allah bunu kabul eder şukrunuzu kabul eder . tabi estetik mudahaleler icin bir rahatsızlık ve ya bir eksiklik ve ya tıbbı mudahaleler haric . yapılabilir bunlar . sanırım . bunuda konusuruz .

Hicbir gunahkar diğerinin gunahını cekmez.

burda allah yeniden dogus icin veya klonloma olayına atıfta bulunarak .

hicbir gunahkar = yani bunun yapmaya calısan herkimse veya buna inanan
digerinin gunahını cekmez = yani bir başka canda bir başka kromozomla dunyaya gelemezsiniz . veya kromozomunuz kopyalanamaz . siz sizin gunahınızdan sorumlusunuzdur .
bunu anlamaları ıcın onları uyarıyor . herkes ayrı bıreydir .

Nihayet hepinizin donup gidişi, Rabbinizedir.

donup gidecegimiz yer rabbimiz.

peki size birşey soyleyim mi kromozomlar donerek sarmal sekide birleşirler . uzun ince sarmal bir cizgi olustururlar .
nasıl mucize ama . hicbir kelime boşa deil .

Yaptıklarınızı O size haber verir.
yaptıgımız herseyi allah bize haber verecek .
sanırım bu kromozomlarla alakalı bir bilgi depolama sekli var onu işaret ediyor allah ama bilmiyorum . sadece tahmin .

Cunku O, kalplerde olan herşeyi hakkıyla bilendir.
allah kalplerimizde olanı hakkı ile bilendir . yani hakkı ne ise kalbimizin allah bunu biliyor .

burdanda bir teorim var . acaba bu kromozomlarla bir depolama sekli var allah sadece ben bunları tam anlamı ile bilirim mi diyor .
yani hangi kromozom un yapısı neye eş ve ya bu kromozomlar nasıl sıralanıyor onu yani allah tam hakkı ile ben bilirim mi diyor ? yani acaba herşeyi biz her anımızı depoluyormuyuz . buda bir tahmin . acaba allah buna mı işaret etti burda .

-------------------------------------------------------

cok arastırdım bu dna ve dollenme olayı seklinde yaklasan olmamıs . anne karnında illaki olması sart deil dollenmenin . bunu gore gore inkar nereye kadar acaba . tamamen kendi calışmam . daha once bulan biri oldu ise hakkını helal etsin . amacım bu mucize yayılsın