FAİZ TUKETMİŞTİ Yusuf İslam (Cat Stevens) : İslamiyet'ten sonra alıştığım şeyleri bırakmam zor olmadı. Cunku icki, sigara ve faiz gibi aslında beni tuketmekte olan kotulukleri bırakmam gerektiğine icten inanıyordum. İngiliz Margaret (Yahudi babanın kızı): Annem cok kızdı ve 2 yıl benimle konuşmadı. Kayınvalidem durumu kabullendi, ancak bu konuda kimseyle konuşmamamı istedi. Oxford'da İslam'a gore giyinmiş şekilde alışveriş yapıyordum. Orada biri bana 'yuruyen perde' diye ithamda bulundu.

MESAJ FİLMİ ETKİLEDİ Hamza (İngiliz): Mesaj filmini izledim. İcimden, bu dinin doğru olduğuna karar vermiştim. Fatma (Hıristiyanlıktan gecti): Cemal adında biriyle tanıştım. Bana İslam'ı anlattı. İcime Musluman olma duygusu uyandı. Leyla (Amerikalı Protestan): Yuce Yaratıcı'ya boyun eğmek hoşuma gidiyor. Kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum.

BURASI KULUP DEĞİL John (Arizonalı Katolik): Camiye gidip Kelime-i Şahadet getirmeye karar verdim. Hakim isminde bir zenci yanıma yaklaştı ve yardım isteyip istemediğimi sordu. Musluman olmaktan korkuyordum. Hakim'e, mescide kayıt formu doldurmak istediğimi soyledim. Cevabını asla unutamam: Bayım burası kulup değil! Ukraynalı Arina (Babası dinsiz, annesi Ortodoks): Yıllarca kavrulan yureğime Musluman olduktan sonra serin meltemlerin akışını hissettim. En buyuk hayalim ise butun ailemle birlikte aynı anda secdeye varmak. Miss Lara (İskandinav): Tesetturle dolaşmaya başladığımdan kısa bir sure sonra, erkeklerin rahatsız edici bakışlarının hedefi olmadığımın farkına vardım.

Dinlerini değiştirip İslamiyet'i secenler

İcki, sigara ve faiz gibi beni tuketmekte olan kotulukleri bırakmam gerektiğine icten inanıyordum.

Annem bana cok kızdı ve 2 yıl hic konuşmadı. Kayınvalidem kimseyle konuşmamamı istedi.

Mesaj filmini izlerken icimden, bu dinin doğru olduğuna karar vermiştim bile.
Camiye gittim. Kayıt formu doldurmak istediğimi soyledim. Cevap: Burası kulup değil.

Yuce Yaratıcı'ya boyun eğmek hoşuma gidiyor. Kendimi huzurlu ve mutlu hissediyorum.

Cok sıkı Katolik gelenekleri ile buyudum. Eşim tesetture uygun giyinen bir bayan olmalı.

En buyuk hayalim ise butun ailemle birlikte aynı anda secdeye varmak.
Tesetturle dolaşınca erkeklerin rahatsız edici bakışlarından kurtuldum.

İslam'a girince derhal ickiyi bıraktım, kumarı ve haramları terk ettim.

Yanlışlıklarla, hatalarla dolu bir hayata sahiptim. Ancak şimdi kendimi İslam'a teslim ettim.