Cecen komutanlığından bir yetkili Kavkaz Center haber ajansına yaptığı bir acıklamada, son uc gun iceresinde (19-21 Ağustos) CİC değişik bolgelerinde gecekleştirilen sabotaj ve askeri operasyonlar sonucunda, 22 kafir ve munafıkın yok edildiğini, 20 kafir ve munafıkın da yaralandığını soyledi.

Yetkiliye gore mucahitler kendilerini, başkent Cevherkale'de yanı sıra ulkenin Nojay-Yurt, Kurcaloy, Vedeno, Şatoy, İtum-Kali ve Achoy-Martan bolgelerinde de etkin gosterdiler. Uc gun iceresinde duzenlenen operasyonlarda, sadece Cevherkalede 4 kafir ve munafık yok edilirken, 6 kafir ve munafık da yaralandı.

Lokal catışmalar ulkenin Vedeno ve Nojay-Yurt bolgelerinde yaşandı. Haber kaynağına gore, mucahitler bir kac kez bu bolgelerde işgalci ozel haraket timler ile sicak temasa girdiler. Bu temaslarda en az 10 timci yok edildi ve 11 timci de yaralandı. Mucahitlerden de kayıplar var. Uc gun yaşanan catışmalarda, mucahitler 2 savaşcıyı şehid (inşa Allah) verdiler ve 2 savaşcı hafifce yaralandı.

Şatoy, İtum-Kali, Achoy-Martan ve Kurcaloy bolgelerinde ise mucahit mobil timler, bir seri başarılı operasyonları duzenleyerek, 8 kafiri ve munafıkı yok etti. Uc munafık duzenlenen operasyonlarda yaralandı.

Bu arada İnguşetya'da patlamalar meydana gelmeye devam ediyor. İşgalci kaynakların bildirdiği haberlere gore, 22 Ağustos tarihinde, cumhuriyetin Malgobeksk ilcesindeki bir petrol uretim fabrikasının onunde iki patlama meydana geldi. İşgalci medyasına gore, patlamalar sonucu kimse zarar gormedi. Patlamar sonucu fabrika sabaha kadar yanarak buyuk hasar gordu.

Kavkaz Center