Selamun Aleykum
Bir Allah dostundan rivayet edilmistir:
Bir gun elbiselerimi yikamak icin Nil nehrinin kenarina gitmistim. Nehrin kenarinda dururken, bir de baktim ki, gorulmemis sekilde buyuk bir akrep bana dogru geliyor. Cok korkmustum.
Beni onun serrinden korumasi icin Cenabi Hakka sigindim. Akrep nehre geldignde, sudan buyuk bir kurbaga cikip akrebe dogru geldi. Akrep kurbaganin sirtina binip suyun uzerinde yuzup gittiler. Ben de onlarin arkasindan yuruyup, peslerini takip ettim.
Nehrin karsi yakasina gectiklerinde, akrep kurbagayi býrakýp dallari buyuk, golgesi cok olan bir agacin yanina gitti. Birde baktim ki, agacin altinda Allah'a asi bir genc misil misil uyuyor. Kendi kendime:
La havle vela kuvvete illa billa. Bu akrep nehrin otesinden buraya bu genci sokmak icin geldi dedim ve icimden, akrep gence yaklastigi zaman hemen onu oldurmeye karar verdim, Akrebe yakin bir yerde durdum. Bir de baktim ki, karsidan buyuk bir yilan, genci oldurmek icin gence dogru geliyor. Akrep ona hucum etti, uzerine cikip basini sokmaya basladi. Akrep yilanin olmesine kadar basini sokmaya devam etti.
Yilan oldukten sonra, akrep nehre dondu. Kurbaga da onu orda bekliyordu. Akrep kurbaganin sirtina bindi, nehrin oteki yanina gectiler. Ben arkalarindan onlara bakip duruyordum. Nihayet donup gencin yanina geldim, uyuyan gencin basucunda durarak su beyitleri soyledim:
Ey uyuyan, Allah seni karanligin icindeki her turlu kotulukten korur., sana ondan butun nimetlerin faydalari geldiyi halde,nasil Ondan sirt cevirirsin?
Genc benim bu sozlerimden uyandi. Kendisine hadiseyi anlattim. Bunun uzerine genc tevbe etti, kotulukten vazgecip iyilerden oldu ve olunceye kadar hayati boyle devam etti. Allah ona rahmet etsin. alıntıdır.
arama yaptım goremedim verildiyse affola
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Allah`ın Kullarına Olan Merhameti.....