Papaz ve Hz.Ali (r.a.)
Hz. Ali r.a. ordusu ile harbe gitmekteyken uğradığı son bir kac konak yerinde su bulamaz. Sonunda bir kilise gorur ve o yana yonelirler. Kiliseye varır su isterler. Kilisedekiler:
-10 mil uzakta su var.
Hz. Ali r.a.
- Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın.
İşaret edilen yer kazılır. Buyuk bir taş ortaya cıkar. Uğraşırlar uğraşırlar değil taşı kaldırmak oynatamazlar bile.
Hazret-i Ali r.a. gelir. MubÂrek parmaklarını taşın altına sokarlar, sanki bire tuy misali kalkar. Taşın kalkmasıyla beraber saf, tatlı ve soğuk bir su fışkırır. Sevinc ve şukurle sular icilir, kaplar dolar
Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu gorunce, Sevinc icinde Hz. Ali'nin huzûruna gelir ve sorarlar::
-Peygambermisiniz?. Yoksa...
-Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dÂmÂdı ve halifesiyim!
Papaz hemen kelime-i şehÂdet getirerek Musluman olup şoyle der:
-Ey mu'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zÂtı bekleyip gormek icin yapmışlardır. Kitaplarımızda yazar, buyuklerimiz anlatırdı; burada bir kuyu vardır. Uzerindeki taşı peygamber veya onun Halifesi kaldırabilir. Bu taşı sizin kaldırdığınızı gorunce, yıllardır beklediğim arzuya kavuştuk.
Hazret-u Ali buyurdu ki:
-Allahu teÂlÂya hamd olsun!
Ve rÂhib orduya katılıp, şehit olmak saÂdetine kavuşur...
-------------------------------------------------------------------------
Hz. Ali'ye neden Allahın Aslanı deniyor?
Gercekliğinden kesin olarak emin değilim fakat Hz.Muhammed miraca yukseldiği zaman ilk olarak karşısına bi aslan cıkar ve aslan kendisine birşey vermediği takdirde onu gecirmeyeceğini soyler.O da parmağından yuzuğunu cıkarıp aslanın ağzına atar.Miractan donduğunde birgun yolu Hz.Ali'nin evine duşer.O vakit orda kırklar meclisi toplanmıştır.Hz.Muhammed namaz kılarken onlara imamlık eder fakat gozune birşey ilişir.Miractayken aslanın ağzına attığı yuzuk Hz.Ali nin parmağındadır ve kendisine "Serine erdim ama sırrına eremedim Ya Ali!" der.
Bir genc bir kıza yureğini kaptırmış. Gozleri sadece onu gormekte dudakları sadece onu anmakta. Ama gelgelim ki bu kız valinin kızıymış. Genc dayanamamış en sonunda valinin yanına cıkmış kızını istemiş. Vali gencle dalga gecmek icin
-Sana kızımı bir şartla veririm. Alinin kellesini bana getireceksin.
Ali ki Allah'ın kılıcı Ali ki heybeti cihana değer. Ali ki guclulerin guclusu Ali ki halife
Ama genc aşkını bastıramamış. Kılıcını kuşandığı gibi Alinin diyarına gunlerce suren yolculuğundan sonra Alinin diyarına varmış. Yoldan gecen birisini durdurup Hz. Aliyi nerden bulurum diye sormuş
-İşte şu ağacın golgesinde Dinleniyor.
Genc ağacın yamacına yaklaşmış Belinden kılıcını cıkarmış Tam Alinin kellesini alacakmış ki kılıc elinden duşmuş Ali sesden uyanmış hemen kılıcı yerden almış
Ve sormuş
-Delikanlı neden beni oldurmek istedin
Genc gayet sıcakkanlı bir şekilde
-Bir kıza sevdalandım Babasına gittim istedim Babası ancak senin kelleni goturursem kızını verecekmiş
Hz Ali elindeki kılıcı gencin eline vermiş
-HADİ DAHA NE DURUYORSUN EĞER BAŞIM İKİ GONUL ARASINA GİRMİŞSE BU KELLE BU GOVDEYE HARAMDIR.....
Birgun ashab Peygamberimiz (s.a.v)’den Hz. Ali’yi nicin cok sevdiğini sordu. Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz. Ali’yi cağırmaya adam gonderdi ve orada bulananlara sordu:
- Birisine iyilik etseniz, o da size kotuluk etse ne yapardınız? Cevap verdiler:
- Yine iyilik ederiz.
- Yine kotuluk yapsa?
- Biz yine iyilik ederiz?
- Yine kotuluk yapsa?
Ashab cevab vermedi, başlarını one eğdiler. Bunun anlamı kotuluğe kotulukle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti.
Bu sırada Hz. Ali o meclise geldi. Rasulullah Hz. Ali’ye sordu:
- Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kotuluk etse ne yapardın?
- Yine iyilik ederdim.
- Yine kotuluk yapsa?
- Yine iyilik yapardım.
Hz. Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladı. Hz. Ali yedi defasında da "yine iyilik ederdim" diye cevap verdi. Ashab,
- Ya Rasulallah, Ali’yi cok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hz Ali (ra) ile ilgli ilginc hikayeler