1- CÂbir İbni Abdullah'dan rivayet edildiğine gore, CÂbir demiştir ki, "bir adam Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Selleme gelip şoyle dedi: Gunahlardan yazık oldu bana, vay başıma!... İki kez yahut uc kez soyledi. Bunun uzerine Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem ona dedi ki, sen şoyle soyle:
"AllÂhumme mağfiretuke evsau min zunûbî verahmetuke erc indîmin amelî."
"Allah'ım! Senin mağfiretin benim gunahlarımdan cok daha geniştir, rahmetin de benim nazarımda yaptığım amelden cok daha guvencelidir."
Adam bu sozleri soyledi. Sonra geygamber (s.a.v) ona bu duayı tekrarla dedi. Adam tekrarladı. Sonra tekrarla dedi, adam da tekrarladı. Bunun uzerine peygamber (s.a.v) ona: haydi kalk, gunahların bağışlanmıştır, dedi."
2- Ebû UmÂme'den (Radiyallahu Anh) yapılan rivayette demiştir ki, Resûlullah Saİlallahu Aleyhi ve Sellem şoyle buyurdu:
YÂ erhamerrÂhimîn. (Ey merhamet edenlerin en merhametlisi!) diyen kimse icin Allah'ın gorevli bir meleği vardır. Kim bunu uc defa soylerse, melek ona şoyle der: Merhamet edenlerin en merhametlisi (olan Allah) sana teveccuh etmiştir. iste..."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamberimizin Oğrettiği Tovbe Duası