Selamun aleykum arkadaslar ben acizane mutlulukla ilgili birşeyler yazmak istiyorum. İnşallah beğenirsiniz ve inşallah herkes hayatı boyunca cok ama cok mutlu olur.
Bizler bir maksat icin yaratıldık, mutlu olmak. Bu yol, mutlaka Allah'tan gecer.
Hicbirimiz hayatımızda Allah'ı devreye sokmazsak mutlu olamayız. Boyle bir şey fizik standartlarda hicbir zaman mumkun değildir. Cennet icin de, diğer Âlem icin de mumkun değildir.
Dunya mutluluğu mu istiyoruz? Bu Rabbimize yakın olmakla mumkun. Cennet mutluluğu mu istiyoruz? Bu Rabbimize yakın olmakla mumkun. Sadece bir tek yolu var. O yol, Allah'a ulaştıran yol. Mutlu olmak istiyor muyuz, yoksa istemiyor muyuz? "Ben şu mutsuz dunyamda, mutsuz olmakta devam etmek istiyorum." diyorsak, bu bizim irademiz, bizim arzumuz. Susarız. Kim: "Ben mutlu olmak istiyorum, mutluluğa mutlaka ulaşmak istiyorum." diyor? Boyle demeyen pek az insanın olabileceğini duşunuyorum. Herkes mutlu olmak icin yaşar.
Allah, bizim en buyuk dostumuz. Bizi en cok seven. Bizi sevenlerin arasında en cok seven, sadece Allah'tır. Ne annemiz, ne babamız, ne evlÂtlarımız, ne etrafınızdaki insanlar. Bizi, hepimizi en cok seven Allah'tır. Mutlaka sever. O sevdiği icin varız. Yaratmayı diledi ve biz dunyaya geldik. İşte dizayn, bunun arkasında. Ya mutluyuz, ya da mutsuzuz. Eğer Allah'ın yolunda değilsek, mutlu olmamız mumkun değildir.
Mutlu olmak, bedava bir olay değildir. Bir bedeli vardır. O bedeli odemeden, mutluluğa adım atamayız. Nedir mutluluğun bedeli? Mutluluğun bedeli, bir dilek; mutluluğu dilemek. Birisi cıksa karşımıza ve dese ki: "Dile benden ne dilersen?" Trilyonlarca lira param olsun mu deriz acaba? Zannediyor musunuz ki; o paralar bizi mutlu edecek? Ondan mutluluk dileyeceğiz, işte o zaman muhatabınız Allah'tır. Bizi mutlu etmek icin her zaman hazırdır.
Eğer mutluluk yolculuğu başlasın dersek; boyle bir yolculuğun başlaması, mutluluğa giden bir trene binmemiz, bir ucağa binmemiz, mutluluğa ulaşmamız, bizin bir dileğinize bağlı O dilek, ALLAH'A ULAŞMAYI DİLEMEKTİR. Bizler Kalpten rabbimize ulaşmayı dilersek, O’na dost olmayı dilersek. Nasıl bir Rabia sultan, bir Yunus emre, bir Mevlana vs.. Rabbimizin en sevdiklerinden olmuşsa, bizlerde rabbimizin en sevdiklerinden olmayı dilersek. Bizlerde inş Rabbimizin en sevdiklerinden oluruz.
Bu yazıyı okuyan ve okumayan butun arkadaslardan Allah razı olsun.
Rabbimizin en sevdiklerinden olmanız dileğiyle.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Mutlu Olmayi Kİm İstemez Kİ?