RESULULLAH HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ
*** Kureyş kafirlerinin Efendimizin(SAV) mubarek ismi Muhammed (Ovulen)e karşılık ona Muzamman (Suclanan) ismini taktıklarıni...
*** Mekkeye ilk goc eden Muslumanın Ebu Talibin yeğeni Ebu Seleme olduğunu....
*** Hz. Peygamberin(ASM) hicreti beraber yapacaklarını soylemesi uzerine Hz. Ebubekir(RA)in sevincten ağladığını&Kızı Aişenin(RA); O gune dek, Ebubekirin bu sozleri duyduğunda ağladığı gibi bir kişinin sevincten ağlayabileceğini bilmiyordum dediğini...
*** Peygamber-i Zişan(ASM)ın Hicret sırasında Hz. Ebubekirden(RA) satın aldığı devenin isminin Kusva ( diğer ismi Adbadır.) olduğunu...
*** Resulullahın (SAV) Medineye teşrifinde Ebu Eyyub hazretlerinin devenin yukunu cozup evine goturduğunu. Efendimizin(ASM) kendilerinde misafir olması icin yalvaranlara; Bir adam yukuyle beraber olmalı buyurduğunu...
*** Server-i Alemin(SAV) Medineye ilk teşriflerinde, kendisi ile ilk goruşmesinde iman eden Yahudi alemi Abdullah bin Selamın Ben-i Kaynuka Yahudilerinin dini lideri olup asıl isminin Huseyin olduğunu, Efendimizin bu ismi (ASM) Abdullah olarak değiştirdiğini...
*** Abdullah bin Mesudun Kabede ilk defa Kuran okuyan insan olup, bunun uzerine Ebu Cehil tarafından yuzunden kılıcla yaralandığını...
*** Habibullah(SAV)a suikast icin Medineye gelen Umeyr bin Vehbin karşılaştığında Efendimize(ASM) iman etmesi uzerine Hz. Omerin(RA); İlk geldiğinde bir domuz bana ondan daha sevimliydi. Şimdi o bana cocuklarımdan daha sevimli dediğini...
*** Enesten rivayete gore Allah Resulunun(SAV); Allah yolunda hic kimseye bana yapılan eziyet yapılmamış ve hic kimse benim kadar baskıya maruz kalmamıştır. Oyle bir otuz gun, otuz gece gecirdim ki, ne benim ne de yanımda bulunan Bilalin yiyecek bir şeyimiz yoktu. Bilalin yalnız omuzlarını orten bir gomleği mevcuttu buyurduğunu...
*** Zubeyir Bin Avvamın sekiz yaşında iken Musluman olup 18 yaşında hicret ettiğini...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Resulullah hakkında bunları biliyormuydunuz...