Selin Demiratar kimdir?

Babası asker olan başarılı oyuncu, bir cok şehirde yaşamıştır. Kucuk yaşta oyunculuğa yeteneği olduğu anlaşılan Selin Demiratar, lise yıllarında guzellik yarışmasına katıldı.Turkiye birincisi oldu ve ardından dunya ucuncusu oldu. Kamera karşısına ilk kez Kocum Benim isimli dizi ile gecen Demiratar, ceşitli reklamlarda da oynadı.

Guney Esen isimli karakteri canlandırdığı Lise Defteri’nde Selin Demiratar’a Sarp Levendoğlu, Ece Erken, Emre Altuğ ve Arda Kural eşlik etmiştir. Cekimleri Kabataş Erkek Lisesi’nde yapılan dizi bir lisede eğitim goren oğrencilerin ve onların oğretmenlerinin hayatlarını anlatıyor. Daha sonra Acı Hayat isimli dizide Kenan İmirzalıoğlu ile başrolu paylaştı.

Sevilen polisiye dizisi Adanalı’da rol alan Selin Demiratar, İdil isimli komiseri canlandırdı. Dizi cocuk arkadaşı olan Ali ve Yavuz’un yıllar sonra karşılaşmalarını anlatıyor. Demiratar ise dizide Ali’nin kız arkadaşı olarak karşımıza cıkıyor. Dizinin başrollerinde Oktay Kaynarca, Selin Demiratar ve Mehmet Akif Alakurt yer aldı. Daha sonra ise 2012’de yayınlanmaya başlayan Huzur Sokağı isimli dizide Feyza karakterini canlandırdı. Dizi farklı hayatlar yaşayan Feyza ve Bilal’in birbirlerine aşık olmalarını ve sonrasında yaşadıkları anlatıyor.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler
Huzur Sokağı (2012)
Patlak Sokaklar: Gerzomat (2012)
Şuphe (2011)
Adanalı (2008-2010)
Gazi (2008)
Dur Yolcu (2008)
O Kadın (2007)
Şaşkın (2005)
Acı Hayat (2005-2007)
Sular Durulmuyor (2004)
Lise Defteri (2003-2004)