Namaz, Allah'ın bize bahşettiği en guzel ibadeti. Namaz hayatımızın en vazgecilmez en guzel ibatedi. Allah'a en yakın olduğumuz vakitler. Ne kadarda guzel bir ibadet sizce de oyle değil mi?

Namaza kucuk yaşta başlamak bence en guzeli. Coğu aile buyukleri cocuklarına namazdan bahsetmiyorlar ve onları namaz kılmak icin teşvik etmiyorlar. Belli bir yaştan sonra bir bireyi namaza alıştırmak bence biraz daha zordur. Ama kucuk yaştan beri alışmış birinin namazı terk etme ve devam etmeme olasılığı bence cok az yada hic yok ne dersiniz?

Cocuklarınızın aklı bazı şeyleri anlamaya başladığı andan itibaren din hakkında namaz hakkında biraz bilgi vermeye başlamak bence onun ileride dine daha sıcak bakmasını sağlayacaktır. Şurdan yola cıkabiliriz bu kanıya. Orneğin hıristiyan bir ailede yetişen cocuğa islamdan bahsetseniz sizce onu benimseyebilir mi? Biraz garip gelmez mi islam dini ona. Cocuğunuz da aynen boyle nasıl yetişirse o şekilde olur. Sonradan dini kendi cabasıyla kulaktan dolma bilgilerle oğrenmesi ne kadar mumkun olur yada ne kadar sağlam bilgi oğrenebilir.

Bu konuda araştırma yapılmışmıdır bilmiyorum ama kendi gozlemlerime gore coğu kişi bir kursa gitmemiş Kur'an'ı kendi yontemleri ile oğrenmeye calışmışlar. Coğu kişi kucuk yaşta ailelerinden Kur'an ve namaz ile ilgili pek fazla bir bilgi almamışlar belkide hic bahsedilmemişte olabilir. Bu yazıyı okuyup bir cocuğunuz varsa hic beklemeden cocuğunuza din hakkında bilgi edinmesi icin bir hoca bir kurs hic olmazsa kendiniz ne biliyorsanız oğretmeye başlayın. Ne kadar gec olursa o kadar guc olur.

Ağac yaşken eğilir sozu tam burda soylenecek bir soz. Bir cocuğun ileride iyi bir birey olması icin iyi bir eğitim gormesi gereklidir. Buna doğru değil diyen varmı? O zaman cocuğunuzu ne kadar iyi eğitirseniz ileride daha iyi bir hayat surer istel sosyal hayatta ister dini hayatta. Cok iyi eğitim insanı her zaman daha ileriye taşır. Dini eğitimde bu anlamda cok onemlidir. Dini ne kadar iyi bilirseniz o kadar daha iyi yaşarsınız.