bu tartışma ulkemizde cok konuşuldu evet osmanlı da cuma gunleri tatildi. Ama dinimizde tatil diye mevzu yoktur ki. arapcadan gelen tatil kelimesi bile fuzuli luzumsuz boş anlamına geliyor.Dinimizde cumanın ehemmiyeti cok buyuk ama Allah o gunun tatil yapın demiyor. peki diğer dinlerin niye kutsal gunleri tatil diye sorabilirsiniz.Cunku o dinler de kutsal gunlerde hic bir iş yapılmaz. Cumartesi gunleri yahudiler calışmaları haramdır. Hiristiyanlar ise pazar ayinine gitmeleri mecburdur cunku diğer gunlerde herhangi bir farz ve mecbur ibadetleri yok dinlerinde.Ama bizim dinimizde her gune hatta her vakite duşen ayrı ibadet ve sorumluluğumuz var neden biz kendimizi batıl dinlerle kıyaslıyoruz merak ediyorum.velevki cumartesi ve pazar oldu tatil ne olacak ne değişiyor sonucunda kuresel dunyada bazı ortak calışma saatleri mevcut bu unsur dine ilişmedikce neden değişsin ki bunun bir farzı var mı Allah cuma gunu ize namazı emrediyor o saat alışveriş yapmayın cağırıldığınız vakit gelin diyor kacımız geliyor bunu duşunmeli bence...
ALINTI
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Dinler arası adaletsizlik.