Olay, bugun saat 17.30 sıralarında Torbalı ilcesine bağlı Ayrancılar Egekent 83 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya gore, mahallede bulunan İZSU Ege Koop. Pompa İstasyonundan sızan su sebebiyle Atmaca Apartmanı'nın istinat duvarı coktu. Cokmenin etkisiyle buyuk bir gurultu koparken, 2 otomobil ve elektrik direği gocuk altında kaldı. Olayı goren mahalle sakinleri hemen yetkililere haber verirken, olay yerine jandarma, sağlık ekipleri, itfaiye ve AKS 110 ekipleri de sevk edildi. Binada ikamet eden vatandaşlar kendilerini can havliyle sokağa atarken, olayda olu veya yaralı olmadığı belirlendi. Tedbir amaclı apartman boşaltıldı. Olay yerinde calışmalar suruyor.
[h=3]“Deprem sandım”[/h] Olayda en fazla hasar goren dairenin sakinlerinden Tuğce Yaşar, duvarın coktuğu sırada evde uyuduğunu soyleyerek “Gurultuye uyandım. Evde tek başımaydım ve cok korktum. Kıyamet kopuyor sandım. Sonra kendimi dışarıya attım. Bizim salon komple coktu. Annemi dışarıda gordum ve gorduğumde bayılmıştı. Deprem oluyor sandım” diye konuştu.
[h=3]“Care bulamadılar”[/h] Yine aynı dairede ikamet eden Tuğce Yaşar'ın annesi Şerife Okay ise, ekmek almaya gittikten sonra olayın yaşandığını aktardı. Okay, “Ocakta yemeğim vardı. Ben de ekmek almaya gidiyordum. Tam eve giderken demirden kırılma sesi geldi. Hemen geriye cekildim. Buyuk bir gurultuyle gocuk oldu ve araba duştu. Ondan sonra ben de bayılmışım. Kendime gelince evde olan kızım aklıma geldi. Tuğce diye bağırdım. Onu komşularımız cıkarmış. Allah başka kimseye gostermesin. Biz yıllardır bu suyun aktığını soyluyoruz ama care bulamadılar” dedi.
[h=3]“Evlerimize giremiyoruz”[/h] Yaşanan olayda gocuk altında kalan araclardan birinin sahibi olan Fatoş Alp ise, “Can pazarı gibiydi. Hepimiz cok korktuk. Benim de arabam gocuk altında kaldı. Evlerimize de giremiyoruz. Burada 10 gundur su akmaya devam etti. Ancak kimse bir şey yapmadı. Cok şukur can kaybı yok” şeklinde konuştu.
Halil Karahan - Tolga Tahcı
İzmir’de facianın eşiğinden donuldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İzmir’de facianın eşiğinden donuldu