Matt Damon

Doğum: 8 Ekim 1970, Cambridge Amerika
Gercek adı: Matthew Paige Damon
Aile: Babası bir vergi mufettiş annesi ise bir profesordu. Buyuk kardeşi Kyle ise bir heykeltraş.
İlişkiler: Minnie Driver, Claire Danes ve Winona Ryder.
Eğitim: Harward Universitesinde İngilizce uzerine eğitim aldı.
Cocukluk: 2 yaşında annesi ve babası boşanınca cocukluğunun buyuk kısmını annesi ile birlikte gecirdi. 8 yaşında ilerde kendine cok yakın bir bolgede oturan ve ilerde unlu olacak Ben Affleck ile tanıştı. İkili universite yıllarına kadar tum cocukluklarını birlite gecirdiler. İlerleyen yıllarda beraber yazdıkları "Good Will Hunting"in (Can Dostum) senaryosunu 600 bin dolara sattılar ve senaryo dalında Oscar kazandılar.
İlk filmi: Mystic Pizza filminde tek satırlık bir konuşması vardı. Bu film aynı zamanda Julia Roberts'ın da ilk filmi olma ozelliğini taşıyor.
Rol: "Courage Under Fire" filmindeki kısa rolu icin 20 kilo verdi.
Biliyor musunuz? Harward universitesinde Skylar Statenstein adlı bir kızla cıkmıştı. Senaryosunu yazdığı "Good Will Hunting" (Can Dostum) filminde Minnie Driver'in karakterine bu ismi verdi.

Bunu biliyor musunuz: Skylar Statenstein şu anda bir doktor ve Metallica'nın bateristi Lars Ulrich ile evli!
Soz: "...bu yollardan Ben Affleck olmadan gecmek cok daha zor olurdu. Benim başıma gelenin ona da olduğunu gormek olayları daha gercekci yapıyor. Bunları onunla konuşmak harika birşey, cunku bunların coğu garip ve korkutucu olaylar." Şohret olmanın baskısı hakkında.
"Başarı surekli duşunduğum bir mesele değil. Eğer insanlar benim filmlerime giderlerse, evet bu başarı. Ama gitmezlerse, kuru gurultuden başka bişey değil."

Ocean’s 13, Ocean’s Thirteen, 2007, Oyuncu
Son Ultimatom, The Bourne Ultimatum, 2007, Oyuncu
Kostebek, The Departed, 2006, Oyuncu
Kirli Sırlar, The Good Shepherd, 2006, Oyuncu
Cılgın Kardeşler, The Brothers Grimm, 2005, Oyuncu
Syriana, Syriana, 2005, Oyuncu
Ozgur Ruh, Spirit: Stallion of the Cimarron, 2002, Oyuncu
Gecmişi Olmayan Adam, Man Without a Past The, 2002, Oyuncu
Ocean's Eleven, Ocean's Eleven, 2001, Oyuncu
Titan: Dunyadan Sonra, Titan A.E., 2000, Oyuncu
Yetenekli Bay Ripley, Talented Mr. Ripley, 1999, Oyuncu
Tutku Ağı, Rounders, 1998, Oyuncu