William H. Macy

Filmografi
Tam Adı : William Hall Macy.
Aile : 1997'den bu yana aktris Felicity Huffman ile evli. Sofia Grace adlı bir kızları var.
Eğitim: Bethany Universitesinde Sahne sanatları eğitimi aldı. Oysa ilk olarak veterinerlik bolumune girmişti.
Cocukluk: Okuldaki oyunlarda kucuk roller alan Macy, liseyi bitirince veterinerlik bolumunde okumak icin universiteye başladı. Universitedeki bazı oyunlarda oynayınca cevresinden gelen olumlu tepkiler uzerine oyunculuğu ciddi ciddi duşunmeye başladı. Yaz aylarında calışarak drama bolumune gecmeyi başardı.
Başlangıc Universitede tanıştığı sonradan unlu bir senaryo yazarı ve yonetmen olacak David Mamet ile birlikte bir dizi tiyatro oyununda yer aldı. Aynı zamanda reklam filmleri icin seslendirme yapıyordu. İlk sinema filminde oynaması icin 30 yaşına kadar beklemesi gerekti.
Donum noktası: Macy'nin kariyeri 1996 yapımı "Fargo"dan oncesi ve sonrası şeklinde ikiye ayrılabilir. O zamana kadar gosterdiği başarılı performanslar kimsenin dikkatini cekmezken, "Fargo" ile Oscar'a aday olması tanınmasını sağladı.
Biliyor musunuz?: Coen kardeşlerin yonettiği "Fargo'"aki araba satıcısı rolu icin deneme cekimine girdi. Coenler onu beğendiklerini daha sonra onla tekrar temasa gececeklerini soylediler. Fakat başka oyuncularla da deneme cekimleri yaptıklarını oğrenen Macy, Coen'lerin yanına giderek "Bu rolu başka bir oyuncuya vererek bu guzel filmi mahvetmenizden korkuyorum. Bu benim rolum!" dedi ve yonetmenleri etkileyerek rolu kaptı. Sonucta cok iyi performans gostererek en iyi yardımcı oyuncu Oscar'ına aday oldu.
Soz: "Başrolu oynamayı neredeyse hic onemsemiyorum. Aslında biraz onemsiyorum. Ben de kahraman olup guzel kızla birlikte olmak isterdim. Ama ben iyi rolleri seviyorum, buyuk veya kucuk olmuş oneli değil."
"Kimse iyi bir cocukluk gecirdiği icin iyi bir aktor olmaz."