Yeni bir zafer haftasını daha soluyor Turk milleti… 92 Yıl once bugunlerde ecdad Canakkale’de kanıyla bir not duştu gecmişe ve geleceğe.. ‘’Canakkale gecilmez’’ dedi ve dedirtti toprağına, namusuna, goz dikenlere.. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şaad olsun. Bizleri de onlara layık bir zumre eylesin inşallah.. Şimdi bu duaya amin diyoruz belki ama şu ‘’onlara layık bir zumre eylesin’’ kısmında eminim ki hepinizin ici burkuldu benim gibi.. Acaba ‘’Canakkale gecilmez’’ sozu her yıl duzenlenen anma torenlerindeki acılış konuşmalarının giriş cumlesinden ibaret mi kaldı diye duşunuyor insan.
Canakkale ile ilgili bazı araştırmalar yapmak uzere YouTube’u karıştırıken ‘’Canakkale gecildi’’ adıyla hazırlanmış kısa bir goruntu cekti dikkatimi. Kim hazırladıysa ellerine sağlık
Merak ettim ve bastım play duğmesine.. Uşuttu beni, utandırdı ve hatta doldurdu goz pınarlarımı. Baktım farkında olmadan dişlerimi ve yumruklarımı sıkmışım. Sonra birkac soru dokuldu dudaklarımdan 92 yılda ne değişti ki kızımın namusuna kafir eli değmesin diye gozlerini bile kırpmadan canlarını veren bir zumreden, kızlarını soyup yarışma yarışma dolaştıran ve bununla gurur duyan bir topluluk haline geldik 92 yılda ne değişti ki İslamın bayrağı yere duşmesin diyerek 20’sinde silaha sarılan eller şimdilerde kanına uyuşturucu ve alkol enjekte eden ellere donuştu..
92 yılda ne değişti ki kutsal vatan toprağı ciğnenmesin diye ana kucağından, baba ocağından yarin koynundan vazgecip cepheye koşan Kocyiğitlerin yerini şimdilerde dedelerinin namusları icin vuruştuğu İngilizin, Fransızın torunuyla rezillik yarışı icin sahillere koşan gencler aldı.. 92 yılda ne değişti ki Allah, peygamber ve vatan sevgisinin yerini şarkıcı, turkucu ve artist sevgisi aldı. Ben bunların cevabını bulamadım ve sonra bir karamsarlıkla kendime ‘’Canakkale gercekten gecilmedi mi?’’ diye sorarken son Canakkale gazisi Halil Koc’un soylediklerini gorunce gozlerim parladı icimi bir umut kapladı. Bakın ne demiş o guzel insan ‘’ Beni iyi dinle evladım!...Sizler O şehit arkadaşlarımın uzerinde cok kutsal bir vazifede bulunuyorsunuz. Bir zaman gelecek… O şehit topraklarının uzeri, gelen ziyaretcileri almayacak… Milletimiz ecdadını tanıyacak. Tanıyınca inşallah gelecek milletimizin olacak. Onun icin sizlere cok işler duşuyor… Bana kainatın Efendisi (s.a.v.) geldi. Kendisiyle goruştum. “Oraya ziyarete gelenlere benden selam soyle…
Onlar benim mujdeme layık insanlardır. Rabb’lerine cok dua etsinler… Gelecekte bayrağı tekrar onlar ellerine alacak. En guzel bir şekilde temsil edecekler…” Kainatın efendisinin bu mujdesi belkide bizleri ayakta tutuyor. Kahrolmuyorsak azıcık umitvar isek bu mujdedir sebebi. Allah bizleri ona layık bir ummet Halil dede ve onun gibilere layık torun eylesin inşallah.
Emir Mirza
Not : Eğer soz konusu goruntuleri izleyemiyorsanız ya da yazının Orjinalini okumak isterseniz BURADAN izleyebilir ve okuyabilirsiniz.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Canakkale Gecilmedi mi?