yaşındaki İngiliz felsefe profesoru Flew, 15 yaşında ateist olmayı secmiş ve adını akademik alanda ilk olarak, 1950 yılında yayınladığı bir makaleyle duyurmuştu. Sonraki 54 yıllık surede, eğitim vermekte olduğu Oxford, Aberdeen, Keele ve Reading Universiteleri ile ziyaret icin bulunduğu cok sayıda Amerikan ve Kanada universitesinde, tartışmalarda, kitap, ders ve makalelerde ateizmi savundu. Ancak Flew, gectiğimiz gunlerde, bu yanılgısını terk ettiğini ve evrenin yaratılmış olduğunu kabul ettiğini acıkladı.
Bu koklu karar değişikliğinde etkili olan şey, modern bilimin yaratılış hakkında ortaya koyduğu acık ve kesin kanıtlar. Flew, yaşamın bilgiye dayalı kompleksliği karşısında, hayatın gercek kokeninin bilincli tasarım olduğunu gordu ve 66 yıl boyunca savunduğu ateizmin, cokmuş bir felsefe olduğunu kabul etti.
Flew, bu inanc değişikliğinin temelinde yatan bilimsel sebepleri şu sozlerle acıklıyordu:
'Biyologların DNA araştırmaları, yaşam icin gerekli duzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinc bulunmuş olması gerektiğini gosterdi”. (1) “Artık, ureyebilen o ilk hucrenin naturalist evrime dayali bir acıklamasını oluşturmayı duşunmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır'(2) . “İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanustu kompleks bir canlıya donuştuğu iddiasının hicbir gecerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim”. (3)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Ateist Professor 81 yaşında Allah'a iman etti!