SURE ADI AYET İŞLEMLER
BAKARA SÛRESİ
(40) Ey İsrailoğulları !6 Size verdiğim nimeti hatırlayın. Bana verdiğiniz sozu yerine getirin ki ben de size verdiğim sozu yerine getireyim. Yalnız benden korkun.
BAKARA SÛRESİ
(47) Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cumle Âleme ustun kıldığımı hatırlayın.
BAKARA SÛRESİ
(83) Hani, biz İsrailoğulları'ndan, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese guzel sozler soyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekatı vereceksiniz" diye soz almıştık. Sonra pek azınız haric, yuz cevirerek sozunuzden dondunuz.
BAKARA SÛRESİ
(122) Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cumle Âleme ustun tuttuğumu hatırlayın.
BAKARA SÛRESİ
(211) İsrailoğullarına sor; biz onlara nice acık mucizeler verdik. Kendisine geldikten sonra kim Allah'ın nimetini değiştirirse, (bilsin ki) şuphesiz Allah, cezası pek cetin olandır.
BAKARA SÛRESİ
(246) MûsÂ'dan sonra İsrailoğullarının ileri gelenlerini gormedin mi (ne yaptılar)? Hani, peygamberlerinden birine, "Bize bir hukumdar gonder de Allah yolunda savaşalım" demişlerdi. O, "Ya uzerinize savaş farz kılındığı halde, savaşmayacak olursanız?" demişti. Onlar, "Yurdumuzdan cıkarılmış, cocuklarımızdan uzaklaştırılmış olduğumuz halde Allah yolunda niye savaşmayalım" diye cevap vermişlerdi. Ama onlara savaş farz kılınınca iclerinden pek azı haric, yuz cevirdiler. Allah zalimleri hakkıyla bilendir.
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(49) Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gonderecek (ve o da onlara şoyle diyecek): "Şuphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben camurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona uflerim. O da Allah'ın izniyle hemen kuş oluverir. Koru ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle oluleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mu'minler iseniz bunda sizin icin elbette bir ibret vardır."
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
(93) Tevrat indirilmeden once, İsrail'in (Yakub'un) kendisine haram kıldığı dışında, yiyeceklerin hepsi İsrailoğullarına helÂl idi. De ki: "Eğer doğru soyleyenler iseniz, haydi Tevrat'ı getirip okuyun."
MÂİDE SÛRESİ
(12) Andolsun, Allah İsrailoğullarından sağlam soz almıştı. Onlardan on iki temsilci -başkan- secmiştik. Allah şoyle demişti: "Sizinle beraberim. Andolsun eğer namazı kılar, zekatı verir ve elcilerime inanır, onları desteklerseniz, (fakirlere gonulden yardımda bulunarak) Allah'a guzel bir borc verirseniz, elbette sizin kotuluklerinizi orterim ve andolsun sizi, icinden ırmaklar akan cennetlere koyarım. Ama bundan sonra sizden kim inkar ederse, mutlaka o, dumduz yoldan sapmıştır."
MÂİDE SÛRESİ
(32) Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryuzunde bir bozgunculuk cıkarmak karşılığı olmaksızın oldururse, o sanki butun insanları oldurmuştur. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki butun insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apacık deliller (mucize ve Âyetler) getirdiler. Ama onlardan bircoğu bundan sonra da (hÂlÂ) yeryuzunde aşırı gitmektedir.
MÂİDE SÛRESİ
(70) Andolsun, İsrailoğullarından sağlam soz almış ve onlara peygamberler gondermiştik. Fakat her ne zaman bir Peygamber onlara nefislerinin hoşlanmadığı bir hukmu getirdiyse; onlardan bir kısmını yalanladılar, bir kısmını da oldurduler.
MÂİDE SÛRESİ
(72) Andolsun, "Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa Mesih şoyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin. Kim Allah'a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler icin hicbir yardımcı yoktur."
MÂİDE SÛRESİ
(78) İsrailoğullarından inkar edenler, Davud ve Meryemoğlu İsa diliyle lanetlendi. Bu, onların isyan etmeleri ve hadlerini aşıyor olmalarından oturuydu.
MÂİDE SÛRESİ
(110) O gun Allah şoyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Senin uzerindeki ve annen uzerindeki nimetimi duşun. Hani, seni Ruhu'l-Kudus (Cebrail) ile desteklemiştim. Beşikte iken de, yetişkin iken de insanlara konuşuyordun. Hani, sana kitabı, hikmeti, Tevrat'ı, İncil'i de oğretmiştim. Hani iznimle camurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da icine ufluyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle doğuştan koru ve alacalıyı iyileştiriyordun. Hani benim iznimle oluleri de (hayata) cıkarıyordun. Hani sen, İsrailoğullarına acık mucizeler getirdiğin zaman ben seni onlardan kurtarmıştım da onlardan inkar edenler, "Bu ancak acık bir buyudur" demişlerdi.
A'RÂF SÛRESİ
(149) İsrailoğulları (yaptıklarına) pişman olup, gercekten sapmış olduklarını gorunce, "Eğer Rabbimiz bize acımaz ve bizi bağışlamazsa, mutlaka ziyana uğrayanlardan oluruz" dediler.
A'RÂF SÛRESİ
(138) İsrailoğullarını denizden gecirdik. Derken, kendilerine ait putlara tapan bir kavme rastladılar. İsrailoğulları, "Ey MûsÂ! Onların kendilerine ait ilahları (putları) olduğu gibi sen de bize ait bir ilah yapsana" dediler. Mûsa şoyle dedi: "Şuphesiz siz cahillik eden bir kavimsiniz."
A'RÂF SÛRESİ
(137) Hor gorulup ezilmekte olan kavmi (İsrailoğullarını), toprağına bolluk ve bereket verdiğimiz yerin doğu ve batı taraflarına mirascı kıldık. Rabbinin İsrailoğullarına verdiği guzel soz, onların sabretmeleri karşılığında gercekleşti. Firavun ve kavminin yaptıklarını ve (ozenle kurup) yukselttiklerini yerle bir ettik.
A'RÂF SÛRESİ
(134) Uzerlerine azap cokunce, "Ey MûsÂ! Rabbinin sana verdiği soz uyarınca bizim icin dua et. Eğer azabı uzerimizden kaldırırsan, mutlaka sana inanacağız ve İsrailoğullarını seninle birlikte elbette gondereceğiz" dediler.
A'RÂF SÛRESİ
(105) Bana, Allah'a karşı sadece gerceği soylemem yaraşır. Ben size Rabbinizden acık bir delil (mucize) getirdim. Artık İsrailoğullarını benimle gonder.
YÛNUS SÛRESİ
(93) Andolsun, biz İsrailoğullarını cok guzel bir yurda yerleştirdik ve onlara temiz rızıklar verdik. Kendilerine bilgi gelinceye kadar ayrılığa duşmediler. Şuphesiz ki, ayrılığa duşmuş oldukları şeyler hakkında Rabbin kıyamet gunu aralarında hukmunu verecektir.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- kurandan yahudilerle ilgli olan ayetler