“ Namaz dinin direğidir .” ( Hadisi Şerif )
Hayatımızı kelimelere dokecek olsak onu şu şekilde tanımlaya biliriz . Hayat , vesileler toplamıdır . Dikkatle bakacak olursak hayatımızın vesilelerle orulu olduğunu gormek hic de zor olmayacaktır .Bir vesileyle doğduk , doğumumuzun vesilesi anne – babamızdı . Bir vesileyle oğrendik , bu vesile oğretmenlerimiz / hocalarımızdı . Bir vesileyle işe girdik , bu vesile bir ahbabımızdı . Bir vesileyle en yakın arkadaşımızı tanıdık . Goruyorsunuz ya hayat hep bir vesile . Bu yazı da nicin sizin namaza başlamanıza vesile olmasın ki . Vesileler bazen fırsattır ve bu fırsatlar iyi değerlendirilmelidir ki sonunda kocaman bir KEŞKE olmasın. İşte bu yazı sizin namaza başlamanıza vesile olması icin yazıldı . Bu yazıyı sakin bir kafayla ve sakin bir mekanda okumanız yazıdan alacağınız verimi artıracaktır . Şimdi sizi hayatınızın kararıyla baş başa bırakıyorum . Ve kararınızın bizi sevindirmesini umit ediyorum .
“Namaz kılmayı cok istiyorum ama bir turlu kılamıyorum . Bir ara cok guzel namaza başlamıştım ama şimdi kılmıyorum” diyorsanız lutfen bu yazıyı cok dikkatli okuyunuz . Merak etmeyin size cok kotu şeylerden bahsetmeyeceğim bilakis size sevineceğiniz ama cok sevineceğiniz bir haber vereceğim . Neyi mi haber vereceğim ? Yazıyı sonuna kadar okuyun anlayacaksınız haberin ne olduğunu .
Duydunuz mu ? NLP diye bir bilim var . NLP yani başarının bilimi. İnsanlar nasıl başarılı oluyorlar ? Başarıya ulaşmanın yolu nedir gibi konuları icermekte bu bilim Yalnız bu bilim daha cok dunyevi ( zengin olma , kariyer sahibi olma gibi ) amaclar icin kullanılmaktadır . Biz de bu bilimin temel prensiplerini kullanarak namaz kılmayan / kılmak isteyip de bir turlu namaza başlayamayan Muslumanlara , bu temel prensiplerle namaz kılmanın hic de zor olmadığını gostermek istedik . Eğer bir kimse bu prensipleri uygularsa KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE NAMAZ KILANLARDAN OLACAKTIR !
Şimdi bu bilimin temel prensiplerini belirtelim .
1 –“ Bir şeyi bir insan yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz . ” Evet namaz kılan milyonlarca insan var . Bu insanlar namaz kılabildiklerine gore bunu siz de başarabilirsiniz . Soyler misiniz sizin namaz kılan insanlardan neyiniz eksik ? Bakınız o kadar insan namaz kılıyor siz nicin kılmayasınız ki ?

2 – “ Bir şeyi başarabilmek icin onu gercekten istemelisiniz . ” Unutmamak gerekir ki hayatımız isteklerimizden ibarettir . Size istemediğiniz bir şeyi hic bir baskı kullanmadan kim yaptırabilir veya istemiş olduğunuz bir şeyi kim engelleyebilir ? Şimdi kendi kendinize bir sorun bakalım gercekten namaz kılmayı istiyor musunuz ? % kac istiyorsunuz ? % 10 mu , % 20 mi , % 40 mı , % 70 mi yoksa % 100 mu ? Şunu unutmayınız ki bir şeyi başarabilmek icin onu % 100 istemek gerekir . Yolda giderken bir mağazada cok guzel bir kazak gorduğunuzu ve onu cok beğendiğinizi duşunelim . O kazağın sizin olması icin ne yapmanız gerekir ? O kazağı beğenmek yetmez % 100 istemeniz gerekir ki o kazağı alasınız . Yoksa sadece beğenmek yetmez değil mi ? Beğenip de almadığımız o kadar cok şey var ki .
[IMG]http://img148.**************/img148/2271/merveks9.jpg[/IMG]
3 – “ Başarabilmek icin o yolda her turlu engeli aşmanız gerekir . ” Her şeyi isteyebilirsiniz ama bazı engellerden dolayı bu isteklerinizi gercekleştiremezsiniz . Ama istiyorsanız , cok istiyorsanız o engeli aşar ve o isteğinizi yerine getirirsiniz . Başarı yolunda VAZGECMEYENLER BAŞARIR . Mağaza orneğine donersek , cok istiyorsunuz ama kazak pahalı bu sizi engeller mi ? Cok istiyorsanız HAYIR . Veya yanınızda o kadar para yok , ne yaparsınız ? Vaz mı gececeksiniz ? Hani cok istiyordunuz ? Cok istediğiniz icin o kazağı ya mağazaya borclanıp alacaksınız ya borc bulup alacaksınız ya da paranızı denkleştirdikten sonra alacaksınız ama hic bir zaman VAZGECMEYECEKSİNİZ eğer gercekten istiyorsanız . Namaz kılmak istiyorsunuz ama şu abdest olmasa . Abdest almak gercekten istediğiniz halde namaz kılmanıza engel olabilir mi? Veya namaz kılmayı cok istiyorsunuz ama namaz surelerini bilmiyorsunuz . Namaz kılmak icin Fatiha suresi ile Kevser suresi yeterlidir ve bu ikisini ezberlemek sizin az bir zamanınızı alacaktır . Namaz kılmak icin az bir zamanınızı veremeyecek misiniz ?
4 – “ Başarı yolunda meydana gelen bazı aksaklıklar sebebiyle başarı hedefinizden ASLA VAZGECMEYİNİZ . ” Namaz kılmaya başladınız ama bir vakit namazınızı kılmadınız / kılamadınız . Bu durumda yapılması gereken hic bir şey olmamış gibi namaz kılmaya devam etmenizdir . Arkanıza hic bakmayın siz hedefinize yonelin . Araba arka cama bakılarak değil on cama bakılarak surulur .
5 – “ Hedefinizi ASLA ERTELEMEYİN ! ” Namaz kılmaya başlayacaktınız ama ertelediniz , ertelediniz ne oldu ? Bir turlu namaza başlayamadınız . Ertelemek isteği oldurur ve başarının en buyuk duşmanıdır . Namaza başlamak istiyorsanız HEMEN ŞİMDİ başlamalısınız . Eğer ben yarın başlayacağım , akşama başlayacağım , Cuma gunu başlayacağım diyorsanız , ben size soyleyeyim KESİNLİKLE BAŞLAMAYACAKSINIZ ! Hz . Peygamber ( s .a .v ) şoyle buyurdu : “ ERTELEYENLER HELAK OLMUŞTUR . ”

6 –“ Başarıya ulaşmak icin hedefinizi her zaman canlı tutunuz . ” Namaza başladınız , sizin hedefiniz bu değildi . Siz 5 vakit namaz kılmak istiyordunuz . İşte bunu gercekleştirebilmek icin hedefiniz her zaman canlı olmalı . Bu tıpkı cep telefonuna benziyor . Cep telefonunuz şarzı bulunduğu muddetce işe yarar . Şarz bitti mi onu şarj etmek lazım ki işe yarasın oyle değil mi ? Namaz da oyle , şarjı bitirmemek lazım , şarj bittiğinde kendimizi namaz konusunda şarjetmemiz gerekir ki bunu yapmazsak işte o zaman namazı bırakırız . Kendimizi bu konuda şarjetmek icin sohbetlere gitmeli , namaz kılanlarla birlikte olmalıyız . Sohbetlere gitmek ve namaz kılanlarla birlikte olmak bize her zaman namaz kılma hedefimizi canlı tutacaktır . Hedefinizin canlı kalması icin elinizden geleni yapınız cunku o canlılığını kaybederse hedefiniz can verecektir .

7 – “ Hedefinize ulaşmak icin cevrenizdekilere karşı sağır olunuz . ” Siz şimdi namaza başladınız ; arkadaşlarınız , aileniz sizinle dalga gecebilir . “ Ooo Hoca mı oldun? Sen asla 5 vakit namaz kılamazsın . Tamam şimdi kılarsın ama gor bak 3 gun surmez .” gibi bir suru laf işitebilirsiniz cevrenizden işte butun bunlara karşı sağır olun hatta cevap bile vermeyin . Siz hedefinize yoğunlaşın boş verin boyle şeyleri . Siz hedefinizden ASLA AMA ASLA VAZGECMEYİN .
Evet işte o tarihi an geldi . Şimdi kendi kendimize soz vereceğiz ve boylelikle namaza başlamış olacağız bundan sonra soylediğimiz gibi..
Namaz kılma idealiniz icin , UŞENMEYİN , ERTELEMEYİN ve ASLA VAZGECMEYİN.
“ Şimdi kendi kendime soz veriyorum . Namaz kılacağım ve hic bir zaman namazı bırakmayacağım . Hicbir zaman namaz kılma hedefimden vazgecmeyeceğim .”
Soz mu ? SOZ .
Ben inanıyorum ki SEN sozunu yerine getireceksin . Cunku SEN istedin mi YAPARSIN.