Kutahya'da balık tutmak icin Porsuk cayında kepceyi suya daldıran Yaşar Şener, Kur'an-ı Kerim'in el yazması tefsiriyle karşılaştı. Yaklaşık 2 metre derinlikteki suyun dibinden yazıları bozulmamış şekilde cıkan tefsirle karşılaşan Şener, bunun normal fizik kurallarıyla acıklanamayacak kadar ilginc olduğunu soyledi.
Şener, Kutahya'nın mesire yerlerinden biri olan Porsuk cayına ailesiyle birlikte piknik yapmak icin gitti. Balık tutmak icin elindeki kepceyi suya daldıran Şener, bir ağırlık hissedince buyuk bir balık yakaladığını zannederek kepceyi dışarıya cıkardı. Kepcenin icinde kalın bir kitap gorunce şaşırdığını ifade eden Şener, “Kitabın Arapca yazılı olduğunu gorunce şaşkınlığım iki kat arttı” dedi.
Kitabı Arapca bilen kişilere gosteren Şener, kitabın Bediuzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Kulliyatı'ndan Asa-yı Musa isimli bir eseri olduğunun anlaşıldığını belirtti. Başında ve sonundaki bir kac sayfası yırtılan ve icindeki bazı sayfaları camurlanan kitabın buraya nasıl geldiğini anlayamadığını soyleyen Şener, “Doğrusu, saman kağıt diye tabir ettiğimiz sayfalara yazılmış bu eserin suyun icinde nasıl bu kadar sağlam durabildiğine hayret ettim” diyor.
Şimdiye kadar bir cok dile cevrilerek cok sayıda insanın gonlunde makes bulan ve Kur'an-ı Kerim'in bir tefsiri olan 14 ciltlik Risale-i Nur Kulliyatı'ndan Asa-yı Musa, piyasadaki benzerleri gibi iki bolumden oluşuyor. Suyun icinden cıkan kitabın yapraklarının tek tarafında yazı bulunuyor. Şener, kitabın bazı yerlerindeki satırlar icin ise duzeltmeler ve haşiyeler yapılmış olmasını, bu kitabın el yazması olduğuna bir işaret olarak gosteriyor.
“Aslında bu kitabı Osmanlıca bilen uzmanlara gostermek istedim. Ancak, muhafazası zor olur diye ve herkese guvenemeyeceğimden henuz bunu gercekleştiremedim” diyen Şener'e, kitabı almak icin para teklifinde bulunulmuş. Teklif edilen paraları yeterli bulmadığını vurgulayan Şener, bu kitabın cok daha değerli olduğu goruşunde. Şener, kitap icin tatmin edici bir bedel odenmesi halinde bu bedelin belirli bir kısmını yardım icin kullanacağını kaydediyor.
Risale-i Nur'un ceşitli eserlerinden biri olan ve ibadet, genclik, olumden sonra diriliş, ahiret inancı ile dunyadaki mutluluk arasındaki ilişkinin de ele alındığı Asa-yı Musa iki bolumden oluşuyor. İlk bolumde Hicri 1362-1363 (Miladi 1971-1972) yazarken, ikinci bolumde ise Hicri 1336 (Miladi 1945) tarihi dikkat cekiyor.
Kitabı bulan Yaşar Şener, şu anda piyasada bulunan Asa-yı Musa ile bire bir ortuşup ortuşmediği konusunda ciddi bir inceleme yaptırmayı duşunduğunu de sozlerine ekledi.
04.03.2005
Tellal Haber
http://www.tellal.com.tr/anasayfa/ha...?haber_id=3169
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- suda bozulmayan kitap