Malım İle Cihad Etmek İstiyorum Diyen Mumin Kardeşim Tıkla

esselamu aleykum mumin kardeşlerim.
Rahman ve Rahim Olan Rabbimiz Furkan'da şoyle buyurmaktadır:
"Muminler Allah ve Rasulune iman ederler, sonra da şupheye duşmezler. Hak yolunda Malları ve Canları ile Cihad ederler. İşte sadakat sahibi kimseler bunlardır. el-Hucurat, 49/15"

Şu anda dunyanın dort bir yanında Zulme ve Kafirlere boyun eğmeyen, sırf Rabbim Allah cc. Peygamberim Muhammed Mustafa sav dediği icin zulum işkence goren, zindanlarda tutulan mumin kardeşlerimiz var. Elhamdulillah onlar Zulme ve Kufre Hayır diyerek Canlarıyla Cihada devam etmektedirler. Bizler ise bu haldeki kardeşlerimiz icin uzuluyor ve zulumlerin bitmesi icin onların ve bizlerin tek Yaren'i olan Rabbimize dua ediyoruz.

Ama elbette buna yeter diyemeyiz değil mi. Cunku:
Rahman ve Rahim Olan Rabbimiz Furkan'da başka bir ayet-i celilede şoyle buyurmaktadır:
Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ulkeden cıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gonder, bize Katından bir yardım eden yolla" diyen erkekler, kadınlar ve cocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75)

Evet şu anda Irak'ta, Filistin'de, Cecenya'da, Afganistan'da, Somali'de, Keşmir'de, Doğu Turkistan'da, Azerbaycan'da vs vs dunyanın dort bir yanında bu yakarışlarla Mevlaya yalvaran insanlar var. Ayet'in mealini tefsirini okuduğumuz zaman da yine aynen yazıldığı gibi anlaşılıyor. Peki Kur'an-ı Kerim'e inanan bizler ne duruyoruz? Ayet acık, kalbinde kuşku olanlar tefsirine baksın yine aynı neticeyi bulacaklardır.

Evet mumin kardeşlerim Ayet-i Celile Acıktır. Bu mazlum mustazaf halklara Canlarımızla ve Mallarımızla yardım etmeliyiz. Malesef ahir zaman muminlerindeki bu gevşeme onları Canlarıyla cihaddan ceşitli sebeplerle geri bırakmaktadır.

O zaman once Mallarımızla Cihad etmeliyiz ki, kendimizin bu davada var olduğunu ispat etmeliyiz ki Rabbimiz katında af ve mağfiret dileyecek yuzumuz olsun. Unutmamalıyız ki Malından fedakarlık yapamayan Canından hic fedakarlık yapamaz. Once mallarımızı bu yola verelim bağışlayalım ki Canlarımızı feda ederken gozumuzu kırpmayalım...

Zaten şu anda Cihad eden Muminlerin buyuk sıkıntılarından biri de Maddi imkansızlıklardır. Elhamdulillah Din-i İslam icin canını feda eden muminler cihad meydanlarını boş bırakmamaktadır. Ama bu da bazı yukler getirmektedir. O mucahidlerin yemeleri, giyinmeleri, silahları, kurşunları, gerektiği zaman kafirlere verecekleri ruşvetler hepsi Mal ile yani Para ile olan işler. Cecenistan videolarını izleyen muminler bilirler Komutanlarımız ozellikle Maddi Yardımlar konusunda ısrar ediyorlar, cunku tağutilerin yaptığı baskılar ve Ummette başgosteren gevşeme nedeniyle maddi yardımlar azalmaya yuz tutmaktadır. Hatta Cecen İckeriya Cumhuriyeti Askeri Şurası tarafından yapılan bir acıklamada "Samimi muslumanlara sesleniyorum fiili catışmalara gelmeniz kerekmez biz burada yeterince varız. Bize maddi destek veriniz, biliyorum yoruldunuz. Ama devamlı kıldığınız farz namaz gibi Allah yolunda cihat etmek te farzdır." şeklinde beyanda bulunulmuştur.

Şuranın acıklaması gayet acık fazla kelama gerek yok.
Cihaderi.net adlı sitede (gayemiz reklam değil, hizmettir elhamdulillah) forumda boyle bir konu gecti ve mumin kardeşimizin biri "KEŞKE TOPLANIP CİHADA GİTSEK" şeklinde başlık actı. Yapılan fikir alışverişi neticesinde bunun mumkun olmadığı ama Mucahidlerin yanında mali olarak bulunabileceğimiz, kafire atılan her kurşunda bir payımız olabileceği, cihadda yaralanan mucahid abilerimizin tedavisinde kullanılacak bir pamukta katkımız olabileceği, eşi cihada katıldığı icin zulumden kacıp ceşitli ulkelere sığınan bacılarımızın corbasındaki tuzda katkımız olabileceğini duşunerekten şimdilik gazilerin tedavisi ve mucahidlerimizin eşleri cocukları icin Maddi bir Cihad başlatmış bulunmaktayız.

Bu işte tecrubeli ve elhamdulillah guvenilir bir abimiz yapılan yardımları ulaştırabileceğini beyan etti ve yardım etmek isteyenler bu abimize ulaşarak gerekli yardımı yapıyorlar.

Canımla Cihad edemiyorum ama Cihad edenlerin yanındayım, dualarımla beraber yardımlarımla da onların yanındayım diyen ve Rabbim Senin Katından ihsan buyurduğun bu dunya malını, senin yolunda cihad edenler, yolunda yaralananlar, sırf sana inandıkları icin yurtlarından cıkarılanlar icin gonderiyorum. Mal da senin Mulk te senin ama ben nefsimi ezerek acizane bu yardımı yoluna harcıyorum diyen muminleri bekliyoruz inşaAllah.

forumdaki konuyu okumaya zamanı bulunmayanlar icin direk msn adresi [email protected]

Bu Mesaj Tarafımdan yazılmış olup ilgili site ile hicbir alakam yoktur. Sadece Daha Geniş cevreye yayılması icin kişisel cabamdan ibarettir