BİRİNCİ GECE
İbn-i Abbas (r.a) rivayet eder ki, Hz. Rasulullah efendimiz buyurmuşlar ki:
-Ramazan ayının ilk gecesinde bir kimse iki rekat namaz kılsa, her rekatında Kadir suresini okursa Hak Teala o kimseye uc iyilik verir.
1. Bu ay icindeki orucu ve namazı ona kolaylaştırır.
2. Bu ay orucunu ve namazını kabul eder.
3. Gelecek yıla dek fakirlikten emin kılar.
İKİNCİ GECE
İbn-i Omer (r.a) rivayet ediyor:
Bu gece bir kimse bir Fatiha ve dort kere Felak, Nas okumak suretiyle iki rekat namaz kılsa o yıl icinde ettiği muameleden ziyan gormez, imansız kalmak tehlikesinden emin olur, ahirette iki iyilik bulur:
1. Cehennemden kurtulur.
2. Cennette felah bulur.
UCUNCU GECE
Rivayetciler Omer ve Said (r.a): Bu gece, gecenin sonunda bir Fatiha, beş Kevser ve beş İhlas sureleri ile iki rekat namaz kılan kişi ahirette Ebu Bekir (r.a)'ın elinden bir kase şarab icer ki asla susuzluk gormez.
DORDUNCU GECE
Ebu'd Derda (r.a) : "Bu gece bir fatiha ve dort kere "Asr" suresini okuyarak altı rekat namaz kılan kişi beş turlu iyilik bulur.
1. Musluman olarak dirilir.
2. Kabir sualine ihlas suresi okur gibi cevap verir.
3. Musluman olarak olur
4. Yuzu ayın ondordu gibi olur.
5. Sırat koprusunu yıldırım gibi gecer. Ebu Bekir (r.a) cennetle mujdeler.
BEŞİNCİ GECE
Rivayetcisi İbn-i Abbas'dır : ''Bu gece 4 rekat namaz kılan kişi, birinci rekatta 1 fatiha ve ''Elhakumu't-Tekasur'' ikinci rekatta 1 fatiha ve bir ve'l- Asr,ucuncu rekatta 1 fatiha ve 1 maun 4 . rekatta 1 fatiha ve 3 ihlas okursa, o kimse kabir azabı gormez.Hak Teala onun defterinden gunahını kazır,yerine ulu iteatler yazar.
ALTINCI GECE
İbn-i Mesut rivayet eder: "Bir kimse 1 Fatiha ve ayetel kursi ile bir de "şehidellahu ennehu" ayet-i kerimesini hesapsız okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala Hz. o kuluna:
- Ey kulum, bu namaz ile butun gunahlarını bağışladım. Artık bunun gibi guzel amellere başla, er gibi ol. Guzel işlerden yuz cevirme."
YEDİNCİ GECE
Ebu Hureyre (r.a) rivayet eder: "Bir kimse gecenin yarısında 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 fatiha, 10 ihlas, 10 felak, Nas okursa, Hak Teala meleklere:
"Gorun bu kulumu ki tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister. O halde siz şahidim olun ki ben bu kulumun gunahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim."
SEKİZİNCİ GECE
Hz. Ali (r.a) rivayet eder: "Bu gece 1 Fatiha, 1 İhlas ve birer felak, nas okuyarak iki rekat namaz kılan kimseye 7 cehennemin kapısı kapanır. 3 cennetin kapısı acılır."
DOKUZUNCU GECE
İbn-i Mesud (r.a) rivayet eder: "Bu gece 1 Fatiha, 10 İhlas ve beşer tane Felak, Nas ile bir kimse 12 rekat namaz kılsa 10 turlu haceti kabul olunur ve kıyamette yuzu ayın ondordu hali gibi nurlanır.
ONUNCU GECE
Ebu Hureyre (r.a) rivayet eder:
"Bu gece bir kimse dort rekat namaz kılsa 1. rekatta 1 fatiha, Ayete'l Kursi, Şehidellahu, ve Duha'yı birer kere okursa, 2. rekatta 1 Fatiha, 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3. rekatta 1 Fatiha ve Duha yı, 4. rekatta 1 Fatiha ve 1 İnşirah surelerini okursa Hak Teala o kulun namazını kabul eder ve olum meleğine emir verir:
- "Ben bu kulumu benim şiddetimden ve kabir azabından emin kıldım."
ONBİRİNCİ GECE :
Ebu Hureyre(r.a) rivayet eder :
''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatta 1 Fatiha,10 Ayetelkursu ,10 İnna a'teyna, 10 İhlas okursa , kıyamet gununde kendisine butun peygamberlerin sevabı kadar sevap verilir.Aynı zamanda kıldığı bu namaz 50 yıllık gecmiş gunahlarına kefaret olur ''
ONİKİNCİ GECE :
Şuraka rivayet eder :
''Bu gece 10 rekat namaz kılan bir kimse muhakkak gunah derdine karşı dermanı tam olarak bulmuştur''
ONUCUNCU GECE :
Hz. Aişe rivayet eder :
Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 30 Nas, Felak okuyarak 6 rekat namaz kılarsa, Hak Teala onun denizlerin kopuğu kadar gunahları cok olsa dahi bağışlar.
ONDORDUNCU GECE :
Hz. Osman rivayet eder :
''Bir kimse gece 1 fatiha ve 50 İhlas ile 4 rekat namaz kılsa rızkı ve bereketi fazla olur.Aynı zamanda o yıl icindeki butun muratları hasıl olur.
ONBEŞİNCİ GECE :
İbn-i Mesut rivayet eder :
'' Bir kimse bu gece 1 Fatiha 10 İhlas ile 6 rekat namaz kılsa , Hak Teala o kulunu Cehennemden azad ettiği gibi ona Tevratı,İncili ve İbrahim (a.s)'a inen sahifeleri okumuş kadar sevap yazar.Ayrıca on yıl aralıksız ve kafirlerle savaştan hic donmeden gaza etmiş gibi sevap verir.Aynı zamanda yuz kere hac etmiş sevabını verir.
ONALTINCI GECE :
Rasulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki :
'' Bu gece seher vaktinde bir kimse 1 Fatiha ve '' Kulillahumme...'' okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala onun yuz hacetini verir.Bunların 10 ' u dunyada 90 'ı ahirettedir.
ONYEDİNCİ GECE :
İbn-i Abbas rivayet eder :
'' Bu gece bir kimse ilk rekatında 1 Fatiha ve ''inna a'teyna 2. rekatında 1 Fatiha ve 10 İhlas okursa ,Allah o kimseyi muslumanlık uzerine diriltir.Ve musluman olarak ruhunu alır.Ayrıca Azrail (a.s) son nefesinde ona kevser şarabı icirir.Kıyamete aclık ve susuzluk gormez.
ONSEKİZİNCİ GECE :
Hz. İbn-i Omer (r.a) rivayet eder :
''Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa,her rekatında 1 Fatiha ,3 İhlas ,3 Felak,3 Nas okursa o kimse anasından doğmuş gibi gunahlarından cıkar.Azrail (a.s) ona geldiği vakit cenneti mujdeler.
ONDOKUZUNCU GECE :
Abdullah İbn-i Evta rivayet eder : Bir kimse bu gece 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha 7 İzazulzileti okursa o kimse kıyamet korkularından emin olur ve butun gunahlarından arınır.Butun kotulukleri iyiliğe donuşur.
YİRMİNCİ GECE :
Yine Abdullah İbn-i Evta rivayet eder :
'' Bir kimse bu gece 6 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha ile Vedduha okursa, o kimsenin kabri nurlu olur ve hesabı kolay olur.
YİRMİ BİRİNCİ GECE :
Peygamberimiz s.a.v buyuruyor:
''Bir kimse bu gece 2 rekat namaz kılsa, her rekatında 1 Fatiha,5 Felak, Nas okursa, o kişiye gelecek yıla kadar nazar değmez ve rızkı bereketli olur.O yıl icinde olecek olsa şehit olur.
YİRMİ İKİNCİ GECE :
Bu gece yarısı 2 rekat namaz kılsa her rekatında 1 Fatiha ile5 Vedduha okursa ; o kimsenin yuzu kıyamette guneşten daha nurlu olur.Onun yuzunun nuru ile sırat koprusunden ev halkından 70 kişi rahatca gecer.
YİRMİ UCUNCU GECE:
''Bir kimse bu gece yarısında 4 rekat namaz kılsa, her rekatında 1 Fatiha ve Elem neşrah okursa o kimse 40 Peygamber sevabı bulur.''
YİRMİ DORDUNCU GECE:
''Bir kimse 1 Ftaiha ve 1 Elkari'a ile 2 rekat namaz kılsa ona şoyle nida olnur.-Korkma !Sen semin olanlardansın.''
YİRMİ BEŞİNCİ GECE :
22Bu gece bir kimse 2 rekat namaz kılsa , her rekatında 1 Fatiha, 1 Elemtere 1'de Li ilafi (kureyş) okursa , o kimse kıyamet gunu şefaat etse der olunmaz.Ayrıca suya kanmış ve karnını tok tutmuş olur.''
YİRMİ ALTINCI GECE :
''Bu gece bir kimse 2 rekat namaz kılsa,her rekatınde 1 Fatiha,1 Ayate'l-Kursi ve 3 İhlas okursa , kıyamet gunu o kimseye oyle bir tac giydirirler ki ,butun mahlukatların sayısınca dil olsa onu tasvir edemezler.
YİRMİ YEDİNCİ GECE :
''Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 7 İnna enzelna ile 2 rekat namaz kılsa, o kişinin sevabı kedre yetenlerin sevabından eksik olmaz.''
YİRMİ SEKİZİNCİ GECE :
''Bu gece bir kimse 1 Fatiha ve 3 İhlas ile 2 rekat namaz kılsa anasından doğduğu gibi gunahlardan cıkar.Ve kıyamette hesaptan kurtulur.
YİRMİ DOKUZUNCU GECE :
''Bir kimse 1 Fatiha ve 7 İhlas ve 1 felak ile 2 rekat namaz kılsa,Hak Teala o kimseye nida eder :
-Ey kulum !Sana mujdelerim ki namazını ve orucunu kabul ettim,gunahlarını bağışlayıp cenneti vacip kıldım.''
OTUZUNCU GECE :
Nebilerin Sultanı ,Esfiyaların burhanı Efendimiz s.a.v buyurmuşturlarki ;bu gece bir kimse 1 Fatiha 10 İhlas , 10 Felak , Nas ile 2 rekat namaz kılarsa o kimsenin 3 turlu haceti kabul olunur.
1 . Taatleri kabul olur.
2 . Dunyadan iman ile gocer.
3 . Kitabı sağ yanından verilir.
İşte bu saydılarımız Ramazanın her gecesine mahsus olan nafila namazlardır.Bunlar her gunun orucunun sevabını ustunleştirir.Ayrıca her gecenin teravih namazınında sevabını ustunleştirir..
RAMAZAN AYININ FAZİLETİNİ BİLMEYİ RABBİM NASİB EYLESİN.AMİN.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Ramazanı Şerifte Kılınan Otuz Ramazan Gecesi Namazı..