Murat Goğebakan�ın iki yıldır calışmalarını yuruttuğu 'Sevgiliye' albumundeki parcalardan �Aşk�ın sozleri Fethullah Gulen�e ait.
Sanatcının beş eserinin yer aldığı 'Sevgili'ye albumunde, albumun cıkış parcası olan Sen Yoktun'un muziği Murare'ye, sozleri Murat Goğebakan'a ait. Piyano ve keman ağırlıklı Ayrılamam, yan flut ağırlıklı Guz Yaprakları, Sevdim ve Gozleri Kara Yarim Goğebakan'ın uzun sure uzerinde calıştığı şarkılar. Barış Manco'nun Gul Pembe adlı şarkısının da yer aldığı albumde sanatcının yorumu Manco'nun yorumuna yakınlığı ile dikkat cekiyor. Albumde ayrıca 'Ellerini Cekip Benden' adlı halk turkusu ile 70'li yıllarda Yeliz'in seslendirdiği 'Bu Ne Dunya Kardeşim Boyle' de yeniden yorumlanıyor.
Sozleri M. Fethullah Gulen'e ait olan 'Aşk' adlı şarkının kendisi icin cok ozel bir yeri olduğunu vurguluyan Goğebakan, şunları soyluyor: "Cağrı Goktepe, bir gun bana bir şarkı getirdi. İnanılmaz etkilendim. Oturdum ağladım. Bu şarkıyı okumuş olmak benim icin bir onurdur. Barış Manco'nun eserini de okumak benim icin onurdur. İnsanları duşunceleriyle yargılamak benim hakkım değildir. İnsanları cok seviyorum. Her ne olursa olsun bu sozler cok guzel."
Arkadaşlarının, bu şarkıyı secmesinin ileride suiistimallere uğrayabileceği ve eleştirilere maruz kalabileceği hakkındaki sozlerine katılmadığını soyleyen Murat Goğebakan, "Onemli olan şarkının sozleri ve icindeki derin mÂnÂ. Bu sozleri Nazım Hikmet ya da Hitler de yazabilirdi; ama Fethullah Gulen yazmış. Onemli olan bunları yazabilmekti. Ben yazamıyorum. Ama yazana da saygı duymak gerekir." diyor. Sanatcı, 'Sevgiliye' albumunde M. Fethullah Gulen'e ithaf ettiği 'Sevdim' adlı parca hakkında da kısa ve oz konuşuyor: "Cunku onu ben sevdim. Her şeyini şartsız sevdim. İnsan olarak sevdim. Yaradan'ı sevdiğim icin sevdim." Goğebakan, ilk kez, kendi kurduğu studyoda kayıtlarını yaptığı album şarkılarının uzerinde aylarca calışmış.
Aşk
Ah edip ağlamadan
Sineler dağlamadan
Su gibi cağlamadan
Bu dağlardan aşılmaz
Yolcu buruk baş gerek
Gozde daim yaş gerek
Huy biraz yavaş gerek
Yoksa yollar aşılmaz
Sine kebap olmadan
Vakit miyad dolmadan
Sen senden kurtulmadan