Ebû'd-Derda anlatiyor: Rasulullah aleyhissalÂtu vesselÂm buyurdular ki:
"Cum'a gunu bana salÂvatı cok okuyun. Cunku o gun okunan salÂvatlar meşhuddur, melekler ona şahitlik ederler. Bana salÂvat okuyan hic kimse yoktur ki, o daha okumasını bitirmeden salÂvatı bana ulaştırılmamış olsun."
Bunun uzerine dedim ki: "Siz oldukten sonra da mı?"
"Evet buyurdular, oldukten sonra da. Zira Cenab-ı Hak Hazretleri toprağa, peygamberlerin cesedini curutmeyi haram etmiştir. Allah'ın Peygamber’i her zaman diridir, rızka mazhardır." (bk. Ebu Davud, Salat, 207; Nesaî, cuma 5, 45; İbn MÂce, cenÂiz, 65; Ahmed b. Hanbel, IV, 8)
Peygamber (asm) cuma gununun faziletini belirttikten sonra, bu faziletten istifÂde etmeleri icin ummetine bu gunde kendisine bol bol salavÂt getirmelerini tavsiye etmiş ve bu salavÂtın zat-ı saadetlerine arz olunacağını bildirmiştir. Bunun uzerine sahÂbiler bu haberi ilk anda garipsemişler ve "curuyup yok olduktan sonra salavÂtların Resûlullah'a nasıl arz edileceğini" sormuşlardır.
Hz. Peygamber (asm) ashabın hayret ederek sordukları bu soruya, yeryuzunun nebilerin cesetlerini curutemeyeceğini, soyleyerek karşılık vermiştir. Bu, peygamberlerin kabirlerinde diri olduklarından kinayedir. Elbette bu tamamen Cenab-ı Hakk'ın kudreti dahilinde harikulade bir haldir. Bunu Hz. Peygamber boyle haber vermiştir. Mu'min boyle inanır. Gerci zannî delille sabit olduğu icin inkÂrı kufru gerektirmez ama, hicbir şey kazandırmayacağı gibi cok şeyler kaybettirir. (bk. el-Menhel, IV, 186 – 187; Sunen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınları, 4/126-127)
Selam ve dua ile...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Oldukten sonra peygamberlerin bedeni curur mu?