Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitusu ve Samsun Tarım ve Orman İl Mudurluğu işbirliği ile yurutulmekte olan “Karpuz ve Kavun Yetiştiriciliğinde Mikro Havza Su Hasadı Yayım Projesi” tanıtım gunu duzenlendi.
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitusu ve Samsun Tarım ve Orman İl Mudurluğu işbirliği ile yurutulmekte olan “Karpuz ve Kavun Yetiştiriciliğinde Mikro Havza Su Hasadı Yayım Projesi” tanıtım gunu duzenlendi.
Etkinliğe Ondokuzmayıs Universitesi’nden Prof. Dr. Yusuf DEMİR, Tarım ve Orman İl Mudur vekili Bayram AY, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitusu Mudur Yardımcısı İdris MACİT, Şube Mudurleri, ilgili Oda ve Birlik Başkanları, Teknik Personel ve ureticiler katılım sağladı.

Tanıtım gunu, projenin uygulama alanı olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitusu’ne ait Bafra (Turbe Mahallesi) Deneme İstasyonunda gercekleşti.
Tanıtım etkinliğinde acılış konuşmasından sonra ilk sozu Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitusu Mudur Yardımcısı Dr. İdris MACİT alarak, proje ve proje dÂhilinde Enstitude yapılan calışmalar ile kısıtlı ve az su kullanarak yapılan yetiştiricilik hakkında bilgiler verdi.
Ardından soz alan Ondokuzmayıs Universitesi Ziraat Fakultesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bolumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf DEMİR bir acıklama yaparak; Suyun faydaları, ulkemizdeki su kaynakları, suyun tarımda kullanımı ve dunya uzerindeki su kaynakları ve bu kaynakların ekonomik şekilde kullanımı ve kıt olan bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasının onemi konularında bilgiler verdi.
Sonrasında soz alan İl Tarım ve Orman Mudur Vekili Bayram AY, projede emeği gecenlere teşekkur ederek; kavun karpuz uretimi, Bafra ovasındaki mevcut yetiştiricilik, suyun ekonomik kullanımının onemi ve ciftcilerin, suyun ve sulamanın az olduğu yerlerde bu tip yetiştiriciliği dikkate almaları gerektiğini belirtmiş ve projenin ulkemiz tarımına hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra Proje uygulama alanına gecilerek, proje sorumlusu Zir. Yuk. Muh. Demet YILDIRIM tarafından katılımcılara Proje, onemi, kıt suyun en ekonomik şekilde kullanarak yetiştiricilik yapılması konularında bilgiler verilerek, katılımcılarla soru cevap şeklinde bilgilendirme yapıldı.
Sunumların ardından proje alanı katılımcılar tarafından gezilerek Kavun, Karpuz ve Fasulye yetiştiriciliği yapılan parseller goruldu.

tarımpusulası